Skandalı Başbakan'a sordu

Güneydoğu'da vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerce girilen çatışmada sol bacağını kaybeden ve yerine protez takılan Abdurrahman Doğan'a amirleri tarafından ceza olarak tuvaletlerin tem

Saray 11.05.2016 19:25:00 0
Skandalı Başbakan

ŞİDDETLE KINIYORUM

Güneydoğu’da vatani görevini yaparken PKK’lı teröristlerce girilen çatışmada sol bacağını kaybeden ve yerine protez takılan Abdurrahman Doğan adlı Gazi, Saray Karayolları Bakım şantiyesinde işe bir gün geç kalmış, bunun üzerine amirleri tarafından tuvalet temizleme cezası verilmişti. Gazi, protez bacağıyla tuvaletleri paspaslarken bir mesai arkadaşı da cep telefonuyla fotoğrafını çekmiş, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan görüntüler kısa sürede yerel ve ulusal basında yer almış ve konuyla ilgili tepkiler çığ gibi büyümüştü. Konuyu gündeme getiren CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, “Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve dünyada tek gazi ünvanını taşıyan bir meclisin üyesi olarak, gazimize yapılan bu davranışı şiddetle kınıyorum” dedi.

 

KABUL EDİLEMEZ

Devletin bölünmez bütünlüğünü için, kanlarını akıtan şehitlere, gazilere saygılı olmanın ve hatıralarını yüceltmenin kanuni ve vicdani bir sorumluluk olduğunu söyleyen Emre Köprülü, “Vatanın birliği ve bütünlüğü için cepheden cepheye koşan, şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, bizim medar-ı iftarımızdır. Başımızın tacıdır. Böylesi utanç verici bir haber duymak kamuoyunda olduğu gibi, Tekirdağ’da da büyük tepkilere neden olmuştur. Malul gazilerimize, gazilik onuru ile bağdaşmayacak onur kırıcı işler vermek, onlara sahip çıkmak, saygılı olmak, hatıralarını yüceltmek hepimizin kanuni ve vicdani sorumluluğu iken, onları böyle haysiyetsizce bir duruma düşürmek asla kabul edilemez” dedi.

 

SORU YAĞMURUNA TUTTU

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle şu soruları TBMM gündemine taşıdı: “Başbakanlık’ın “Malûl Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri” hakkındaki genelgesi de dikkate alınarak, Gazimize yapılan bu davranışın sorumluları hakkında bir işlem yapacak mısınız? Kamu işçilerinin, işe geç kalmaları nedeniyle kendilerine “tuvalet temizleme cezası” verilmesi hangi kanunda yer almaktadır? Gazilerimize yapılan bu tür insafsız ve haysiyetsiz davranışları, terörle kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin aziz hatıralarına, onların yakınlarına ve ailelerine ve Türk milletine yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyor musunuz? Çalıştıkları iş yerlerinde kabul edilemez davranışlara maruz kalan Gazilerimizin karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak adına bir çalışmanız olacak mı? Malûl Gazi personelin çalıştıkları iş yerlerinde farklı uygulamalara maruz kaldıkları, zaman zaman gazilik onurunu zedeleyici söz, tutum ve davranışlarla karşılaştıkları, kendilerine görev verilirken, sağlık durumlarının ve fiziksel noksanlıklarının dikkate alınmadığı hususları sözlü ve yazılı müracaatlarla çok sık olarak dile getirildiği göz önüne alındığında bu bağlamdaki istatistiki rakamlar nelerdir?”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10