Başa: 100 milyon borç ödedik

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) 2016 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlÄ?

Tekirdağ 17.05.2016 19:31:00 0
Başa: 100 milyon borç ödedik

KİMSEYE BORCUMUZ YOK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ kurulduğundan bugüne yaklaşık 100 milyon Lira borç ödedik, şu anda TESKİ’nin hiçbir kuruma, hiçkimseye borcu yok. Bu borcun çoğu TESKİ’ninözkaynakları ve geriye kalan kısmı da Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ödenmiştir. 2016 yılı TESKİ’nin yatırım yılıdır. Şu anda TESKİ’nin 10 adet tamamlanmış, 17 adet devam eden, 5 adet sözleşme aşamasında ve 7 adet de ihale aşamasında projesi mevcuttur. Aynı zamanda elimizdeki imkânlar dâhilinde arıtma tesislerimizi de yeniliyoruz. Çünkü gerçekten çok kötü durumdalar” dedi.

 

ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPIYORUZ

Termin planında yapılması gereken kanalizasyon ve içme suyu altyapısı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Şafak Başa, “Bu çalışmaların belli bir tarihe yetiştirilmesi gerekiyor. Her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve tek amacımız vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasıdır. Genel Kurul Üyelerine saygılarımı sunuyorum ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başa’nın sunumunun akabinde gündem ve gündem dışı maddeler oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının ikinci yarısında komisyonlara havale edilen maddeler oylanarak karara bağlandı. Genel Kurulun kapanış konuşmasını yapan Başkan Albayrak TESKİ’nin başarılı çalışmalarından ötürü emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10