Altın zirve yaptı

Altın fiyatlarının bir buçuk yıldan bu yana en yüksek seviyeye yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kuyumcular altın fiyatlarının devamlı yükselişi karşısında işlerinin durma noktasın

Çerkezköy 17.05.2016 19:34:00 0
Altın zirve yaptı

DOLARIN YÜKSELİŞİ VE TALEBİN ARTMASI EN BÜYÜK ETKEN

Çerkezköylü kuyumcular altın fiyatlarının son aylarda devamlı olarak yükseliş göstermesini, doların yükseliş göstermesine ve vatandaşların ‘altın fiyatları daha da artacak’ kuşkusu ile taleplerinin artmasına bağlıyor. Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, altın fiyatlarındaki artışın geçtiğimiz Kurban Bayramından bu yana yaklaşık 18 aydır devam ettiğini belirterek,  “Son aylarda doların yükselmesinin yanı sıra düğün sezonun da açılmış olmasıyla birlikte artan talepten dolayı altın fiyatları yükseliyor. Önceden vatandaşlar, yastık altı tabir ettiğimiz altınlarını her yükselişte bozdurup ihtiyaçlarını karşılardı. Ancak artık elinde altın olanlar da azaldı ve bu artışlar nedeniyle fazla altın bozduran da kalmadı” dedi.  

 

GRAM ALTIN TERCİH EDİLİYOR

Murat Kuyumculuk Mağaza Müdürü İbrahim Durmaz ise, “Altındaki yükseliş karşısında vatandaşlar yakınlarının düğünlerinde nasıl altın takacağı konusunda tereddüt yaşıyor. Önceden altını yatırım aracı olarak alan vatandaşlar, fiyatların devamlı yükselmesiyle yalnızca çok yakınlarının düğünlerinde takı takmak için alıyor. Alırken de bütçelerini sarsmayacak olanları tercih ediyor.  Şu an düğünlerin yoğun olduğu bir dönem olması nedeniyle özellikle çeyrek ve gram altınlara rağber var. Gram altın, çeyrek altına göre daha uygun olması dolayısıyla daha çok tercih ediliyor”diye konuştu. 

 

ALTIN FİYATLARI SON AYLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Uğur Akça,  altın fiyatlarının son aylarda en yüksek seviyeye ulaştığını belirterek, “ Altın fiyatlarındaki artış son ayların en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır. Fiyatların devamlı yükselmesi  ile birlikte satışlarımızda da  . oldukça düşüş yaşanmaktadır. Özellikle altın alan düğün dernek gibi cemiyetlerde eş ve dost vede akraba düğünlerinde takı takmak için alanlar dışında alan hiç yok. Fiyatların  yükselmesi öncen dolara endeksliydi şimdi ise petrole endeksli gibi idi ama son artışlar doların taban yapması ve düğün sezonun açılmasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyoruz.”

 

İŞLERİMİZ DURAKLAMA SEVİYESİNE GELİYOR

Çerkezköy Kuyumculuk sahibi Saim Türlin ise, “Her yükselişte işlerimiz bir süre duraklama deveresine giriyor. Ancak daha sonra ihtiyacı olan ya da yakınlarının düğünü olanlar takı için bütçelerine göre uygun bir şeyler alıyor. Altın fiyatlarındaki bu yükseliş son bir bucuk yılın en üst seviyesine ulaşmıştır.  Fiyatların bu kadar yükseliş göstermesi biz kuyumcuları da şaşırttı” dedi.

 

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ BİZLERİ DE ŞAŞIRTTI

Seçkin Kuyumculuk Mağaza Ürün Satış Danışmanı Volkan Demir ise, “Tüketicinin her zaman güvenli bir liman ve tasarruf aracı olarak gördüğü altının fiyatı son birbuçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Tasarruf aracı olmaktan çıkmış gibi görünse de bütçesi uygun olanlar hala altın almaya çalışıyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşı olduğu kadar kuyumcuları da çok etkiliyor. Kesinlikle paniğe gerek yok. İhtiyacı olan varsa, elindeki altınları satarak kayda değer bir kar elde edebilir. İhtiyacı olmayana tavsiyem ise altınlarını kesinlikle satmasınlar. Yükselişin esas nedeni altın onsunun son aylarda devamlı olarak yükselmesinin yanı sıra dolardaki artış ve düğün sezonun açılmış olmasıdır” dedi.

 

İŞTE ALTIN FİYATLARI

Altında fiyatlar şöyle seyrediyor: “Çeyrek altın 203 – 205 Lira; Gram Altın 123 – 125 Lira; Gram Çeyrek Altın 60 – 65 Lira; Yarım Gram Altın 75 – 80 Lira; Tam Ata Altını ve Cumhuriyet Altını ise 820 – 825 Lira.”

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10