Çorlu'da Fener Alayı'na büyük ilgi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çorlu'da fener alayı düzenlendi. CHP Çorlu Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Bağımsızlık Yürüyüşü'ne TBMM Başkanl?

Çorlu 20.05.2016 21:15:00 0
Çorlu

KUVVA-YI MİLLİYE ŞEHİTLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ

Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı. Kortejin önünde yürüyen gençler ellerinde Çorlulu şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdılar. Atatürk Meydanı'na gelindiğinde saygı duruşunda bulunulup ve İstiklâl Marşı okundu. CHP İlçe Başkanı İsmail Akar ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuşmalarını gerçekleştirdi. CHP Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Anıl Aktaş, "Biz burada olduğumuz sürece bağımsızlığı, demokrasimizi, laikliğimizi silip atamazlar. Başkanlık sistemiyle, diktayı hakim kılmak isteyenlere kendimizi ve gençliğimizi siper edip, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sizlere, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e, İsmet İnönü'ye, Kuvva-yı Milliye şehitlerimize söz veriyoruz. Yolumuz açık olsun” dedi.

 

BU DEĞERLERİ SAVAŞ MEYDANLARINDA KAZANDIK

“Samsun'da doğan güneşe selam” diyerek konuşmasına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise " Laiklik Türkiye'nin temelidir. Laiklik olmadan cumhuriyet olmaz, demokrasi olmaz. Laiklik her  yurttaşın özgür yaşamının garantisidir. Biz bu değerleri savaş meydanlarında kazandık, kaybetmeye de hiç mi hiç niyetimiz yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, bağımsızlığımızı, laikliğimizi yeniden tesis edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Halkçı Liseliler Çorlu İlçe Başkanı Utku Kurt tarafından Atatürk'ün Bursa Nutku ve Halkçı Liseliler Tekirdağ İl Başkanı Cenk Işıksel tarafından da Atatürk'ün Gençliği hitabesi hep bir ağızdan okundu. Kortej, Onuncu Yıl Marşı'yla son buldu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10