Kitap duraklar

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçenin muhtelif noktalarında oluşturduğu kitap duraklarını vatandaşların hizmetine sundu.

Süleymanpaşa 25.05.2016 19:07:00 0
Kitap duraklar

İLKİ 100. YIL MAHALLESİ’NE KURULDU

Kitap kumbaralarında biriken kitaplarla oluşturulan kitap duraklaının ilki 100. Yıl Mahallesi Mutlukent Çay Bahçesi’ne yerleştirildi. Programa katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Gülferah Güral Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri İlhan İmrak, Deniz Taner ve Gönül Dinçer ile 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Açıkgöz, vatandaşları teşvik etmek amacıyla kitap okudu.

 

SÜLEYMANPAŞA KİTAP OKUYACAK MEKANLAR KAZANMAYA BAŞLADI

Kitap Durak ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekrem Eşkinat, “Parklara insanların kitap okuyabileceği alanlar kazandırmaya başladık. 100. Yıl Parkımız da artık vatandaşlarımızın kitap alıp okuyacağı alanları var. Camekanlı bölgeden vatandaşlarımız kitaplarını alıp burada dinlenerek gece gündüz rahat rahat kitaplarını okuyacaklar. İsterlerse evlerine de götürebilecekler. Ama tekrar geri getirip yerine koymak kaydıyla. Vatandaşlarımız zaten kitap kumbaralarına kitaplarını atıp bize teslim ediyorlar. Biz de oradan onları derleyip kitap duraklarda yine onların hizmetlerine sunmaya devam ediyoruz” dedi.

 

İNSANLAR KİTAP OKUMAK İÇİN DURACAKLAR

Kitap durakların otobüs beklenen duraklar şeklinde olmayacağının altını çizen Eşkinat, “Parklarımızı zenginleştirip insanlarımızın özgür alanlarda ellerinin altında kitap bulunmasını sağlamak istedik. Bu duraklar sanılanın aksine otobüs beklemek için değil kitap okumak için tasarlanmış duraklar. Vatandaşlarımız beklemek için değil okumak için duracaklar. Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait parkları kitap duraklarla donatıp git gide düşen kitap okuma oranına bir nebze dahi olsa katkı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10