Başpahlivan Kara oldu

Ergene Belediyesi tarafından organize edilen ve Ergene'de tarihi misyon kazanan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin hazır bulunduğu festival korteji, Velimeşe

Ergene 25.05.2016 19:10:00 0
Başpahlivan Kara oldu

SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ

Binlerce vatandaşın hazır bulunduğu 3. Geleneksel Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunu gösterisiyle startını alan program ses sanatçısı Arif Şentürk ve Cüneyt Şentürk’ün şarkılarıyla coşkuyu arttırırken Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan çevre il ve ilçelerden gelen güreş ağalarını güreş alanı girişinde karşıladı. Velimeşe Mahallesi’nde tertiplenen güreşler adeta küçük bir bayram havasından geçerken, Ergene Belediyesi’nin bu yıl da aynı güzellikte geçmesi için her türlü desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket takdiminde bulunuldu.

 

GÜREŞ AĞASI DEĞİŞMEDİ

3. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinin güreş ağalığı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sembolik olarak belirlediği 35 bin Liralık rakamla Kani Tezcan’ın olurken organizasyona katılan güreş ağaları ile birlikte şeref turu atıldı. 13 kategoriden oluşan yarışmaya çok sayıda güreşçi katılırken, farklı yaş ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri kendi alanındaki rakibi ile güreşti. İlk müsabakaların bitmesinin ardından yarı finallere geçildi. Uzun soluklu ve heyecanlı devam eden yarışlarda finale kalan başpehlivan Recep Kara birinci oldu. Güngör Ekin ikincilik kürsüsüne çıkarken, üçüncülük kürsüsünü Hamza Köseoğlu ve Serhat Balcı paylaştı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10