Yerel ağızla şiir okudular

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yanıkağıl Ortaokulu'nda "Ezbere Yerel Ağız Şiir Okuma" yarışması düzenlendi. Yarışmaya 8 okuldan 8 öğrenci katıld?

Kapaklı 26.05.2016 20:58:00 0
Yerel ağızla şiir okudular

FARKLI YÖRELERİN AĞIZLARI İLE ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

Ezbere Yerel Ağız Şiir Okuma yarışmasında Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ve Bahçeağıl Ortaokulu Ege Yöresi, Pınarca Ortaokulu Azeri, Karaağaç Ortaokulu Tokat Yöresi, Karaağaç İmam Hatip Ortaokulu Van Yöresi, Yanıkağıl Ortaokulu Erzurum Yöresi ve Yıldızkent Ortaokulu da Urfa yöresi ağzı ile şiir okudu. Öğrenciler birer birer şiirlerini jüri karşısında okurken yapılan oylama sonucunda, Yanıkağıl Ortaokulu’ndan Beyza Gey birinci oldu. Yarışmada Pınarca Ortaokulu’ndan Ebru Doğan ikinci, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’ndan Erdoğan Can Bayar da üçüncü oldu.

 

İYİ BİR FİKİR BULMAK KOLAY DEĞİL

Ezbere Yerel Ağız Şiir Okuma yarışmasında Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’ndan Edanur Kandemir ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. Yarışma birincisi Yanıkağıl Ortaokulu’ndan Beyza Gey ödülünü okuluna bağışladı. Bu dönemde iyi bir fikir bulmanın kolay olmadığını söyleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarımı kutluyorum. Yanıkağıl Ortaokulu geçen yıl bu yarışmanın ilkini kendi içinde düzenlemişti. Bu sene bütün Kapaklı okullarını dahil ettik. Gelecek yıl daha güzel organizasyonlarla bunu taçlandıracağız” diye konuştu.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ender Dubaz tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10