Okul kıyafetleri yüzde 100 yerli

Çerkezköy ve bölgede faaliyet gösteren okul kıyafeti imalatcıları ve satıcıları, Trakya Okul Kıyafetleri İmalatcı ve Satıcılar Derneği'nin düzenlediği bilgilendirme toplantısında "T

Çerkezköy 26.05.2016 21:06:00 0
Okul kıyafetleri yüzde 100 yerli

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün 13.30-15.00 saatleri arasında yapılan toplantıya Türkiye Okul Kıyafetleri İmalatcı ve Satıcılar Federasyonu Başkanı Ünal Tunaboylu, Trakya Okul Kıyafetleri İmalatcı ve Satıcılar Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz ve dernek üyeleri, Deniz Feneri Derneği’nin Ramazan abi isimli TV programcısı İbrahim Uğurlu, Deniz Feneri Derneği Bağışçı İlişkileri Sorumlusu Nurullah Yılmaz, Çerkezköy ve bölgede faaliyet gösteren okul kıyafeti imalatcıları ile satıcıları ile 20 ilden gelen okul kıyafeti imalatcı ve satıcısı katıldı.

 

8 İLDE DERNEK KURDUK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Okul Kıyafeti İmalatcı ve Satıcıları Federasyonu Başkanı Ünal Tunaboylu, federasyonun kuruluş amaçları hakkında bilgi verdi. İlk ve Ortaokul öğrencilerinin kıyafetlerinin serbest bırakılmasından sonra okul kıyafeti imalatçı ve satıcılarının zor durumda kaldığını belirten Tunaboylu, “Buna çözüm üretilmesi amacıyla federasyonu kurduk. Federasyonun kurulmasıyla birlikte Türkiye çapında organize olarak 8 ilde dernek kurduk ve 5 ilde de dernek kurulma aşamasındayız” dedi.

 

YÜZDE YÜZ YERLİ İMALAT

Ünal Tunaboylu, “Ülkemizde okul kıyafetlerinin yüzde 100’ü yerli imalattır. İpliğinden örgüsüne kadar her şeyi ile yerli imalattır. Hepsi Türk tekstil fabrikalarında özenle üretilerek yapılmaktadır. İçlerinde yok denecek kadar az zararlı madde bulunmaktadır. Zaten bu imalatlar diğer imalatlar gibi aşama aşama gözetim ve denetimden geçmektedir. Zararlı madde tesbit edildiğinde imalat durdulmakta ve o ürün imha edilmektedir. Sektördeki üretim standartlara göre yapılmaktadır. Standart dışı ve zararlı madde kullananlar hakkında 16 bin 765 Lira ile 42 bin Lira arasında para cezası kesilmektedir. Şu anda bizim imal ettiğimiz okul kıyafetleri Avrupa’nın en kaliteli ürünleridir” dedi.

 

KALİTEYİ YÜKSELTİN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü Gözetim ve Denetmen Yardımcıları Hikmet Üçgül ve Alper Göçmenoğlu’nun sunumları ile devam eden programda katılımcılara hazır giyim, kırtasiye, tekstil, ayakkabı, çanta, çocuk bezi, diş fırçası, mobilya, çakmak gibi imalatı yapılan tüm ürünlerin imalat aşamasının nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Göçmenoğlu ve Üçgül, piyasaya sürülen ürünlerin kalitesinin yükseltilmesi önerilerinde bulundular. Üçgül, “Avrupa’da en çok bizim imalatlarımız tercih ediliyor. Bu nedenle her zaman en iyisini ve en zararsızını imal etmek zorundayız. Bizler bu konuda sorumluluk alanımız içerisinde sık sık gözetim ve denetimlerimizi sürdürüyoruz”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10