Kubilay: Potansiyelimiz var

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi 2015-2016 dönemi yılsonu sergileri önceki gün Halk Eğitimi Merkezi'nin yeni binasında açılan sergi ile sona erdi. Çerkezköy'ü eğitimde marka kent yapmak için ha

Çerkezköy 27.05.2016 20:40:00 0
Kubilay: Potansiyelimiz var

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORANI YÜZDE 88 OLDU

Açılış törenine Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Polatcan Kazak, Kurs Eğitmeni Nurlan Çetinkaya, kursiyerler, kursiyer yakınları ve vatandaşlar katıldı. Her alanda eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’de göreve başladığımda eğitim seferberliğimizin başlangıcında okul öncesi eğitim yüzde 60 seviyesindeydi. Bunu yükseltmek için hedefimizi yüzde 90 olarak belirledik. Çalışmalarımızla bu oranı yüzde 88’e çıkardık. Bu büyük bir başarıdır” dedi.

 

32 BİN 500 KURSİYERE ULAŞTIK

Kaymakam Kubilay, “Eğitim her işin başarılmasında büyük rol oynamaktadır. HEM bünyesinde kampanya başlattık ve çeşitli alanlarda toplam bin 473 kurs açtık. 32 bin 500 kursiyere ulaştık. Bu kurslarda hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yalnız yılsonu sergilerinde değil, yıl içerisinde de sergilenmesine çalışacağız. Bu tür kurslara katılan kursiyerlerimizin ne tür işler yaptıklarını vatandaşlarımıza göstereceğiz Onların bu tür kurslara katılımlarını artıracağız. Kurslarımıza katılan ve büyük emek harcayarak güzel eserler meydana getiren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca bu kursların açılmasında emeği bulıunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Halk Eğitimi Müdürüze ve kurs öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

 

EĞİTİMDE DE MARKA KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasına şöyle devam etti: “İlçemiz ülkemizin Avrupa’nın ve dünyanın önemli bir sanayi kentidir. Kentimizin sanayisi ile anılmasının yanı sıra eğitim alanında da kendinden söz ettirmesini istiyoruz. Her alanda eğitimin üst seviyeye çıkması konusunda yoğun bir çalışma yapıyoruz. Çünkü kentimizde potansiyel var. Bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu gün 920 saat süreli olan çeyiz ürünleri kursumuzu açıyoruz. Bu kurslar kadınların sosyalleşmesinin yanında aile ekonomisine katkı sağlaması ve geleneksel el sanatlarınızın yaşatılması açısından da önemlidir. El ve Makine kursumuza kayıt yaptıran 18 kursiyerimiz başarılı olmuşlar ve belge almaya hak kazanmışlerdır. Kendilerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

 

ŞARK KÖŞESİNDE KAHVE İÇİLDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen Kaymakam Kubilay ve protokol mensupları yapılan el işlerini incelediler ve hayranlıklarını gizleyemediler. Daha sonra serginin şark köşesinde Kaymakam Kubilay başta olmak üzere protokol mensuplarına kursiyerler kahve iktramında bulundular.Ardından kursu başarıyla tamamlayan 18 kursiyere belgeleri verildi. Ayrıca Kursiyerlerin basın mensuplarına verilmesi için hazırladıklar el işleri tablolarda Kaymakam Kubilay tarafından basına takdim edildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10