TESKİ:İçme ve kullanma sularını klorlamaktadır.

TESKİ ve Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü "Klorlu Su ile Sağlıklı Yaşam" konusunda halkı bilgilendirdi.İki kurum arasındaki işbirliği çerçevesinde, halkı bilgilendirme broş

Tekirdağ 29.05.2016 18:58:00 0
TESKİ:İçme ve kullanma sularını klorlamaktadır.

TESKİ'den yapılan açıklamaya göre: "Su canlılığın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. Ancak kalitesiz ve kirli su canlıların sağlığı için bazı tehditler oluşturabilir. Bu nedenle içme ve kullanma sularının elde edildiği kaynaktan başlayarak tüketime sunulduğu son noktaya kadar içilebilir ve temiz olması gerekmektedir. Bu noktada; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 11 ilçe ve mahallelerinde Halk Sağlığı Müdürlüğünün belirlemiş olduğu noktalardan, TESKİ İlçe Şube Müdürlüklerine bağlı klor personeli ve Toplum Sağlığı personeli tarafından su numuneleri alınarak laboratuvarlarda analizleri yapılmaktadır.

KLORLU SU İLE SAĞLIKLI YAŞAYIN
Zaman zaman TESKİ bakiye klor ölçüm personeli numune alırken vatandaşlar tarafından "İçme suları neden klorlanıyor? Biz klorlu su içmek istemiyoruz. Yıllardır klorsuz su içiyoruz bir şey olmuyor." gibi soru ve tepkilerle karşılaşmaktadır. Bu nedenle suların klorlanması hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi için TESKİ Genel Müdürlüğü ve Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Kurumlar Arası İşbirliği" çerçevesinde ''Klorlu Su İle Sağlıklı Yaşam'' başlıklı el broşürü bastırılmıştır ve vatandaşlara dağıtılmaktadır.Bu broşürde de belirtildiği üzere; geçmişte temiz ve sağlıklı su kaynakları daha fazlaydı. Fakat günümüzde artan ihtiyaçlar ve kaynakların sayısının azlığı nedeni ile içme ve kullanma suları zararlı etkenlere karşı korumasız kaldı. Bu durumu düzeltmek için yapılan yasal düzenlemeler nezdinde sularda dezenfeksiyon metotlarının uygulanması vazgeçilmez oldu. Ülkemizde ve dünyada en geçerli dezenfeksiyon yöntemi klorlama ile yapılan dezenfeksiyon metodudur. Dünya Sağlık Örgütüne göre içme sularının klorlanması halk sağlığı alanındaki en önemli gelişmelerden biridir.İçme ve kullanma suları klorlanmadığı takdirde, su içinde bulunan hastalık yapıcı mikroplar çoğalarak insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat klorlama sayesinde bu mikroplar ortadan kaldırılmaktadır ve sağlıklı bir su elde edilmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için TESKİ “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” gereğince vatandaşlara ulaştırılan içme ve kullanma sularını klorlamaktadır.


0282 726 91 91
0282 747 65 10