Belediyenin 'şeker'ini sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, yaptığı yazılı basın açıklamasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Belediye Meclis Üyelerini sert bir

Kapaklı 29.05.2016 19:12:00 0
Belediyenin

HALA 2015 YILINA GİREMEDİLER Mİ?

Yerel seçimlerin üzerinden iki yıldan fazla bir süre geçtiğini kaydeden MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, “Mevcut Belediye Başkanı İrfan Mandalı 3’üncü dönem belediye başkanlığını kazanmış son seçim öncesi onlarca vaatlerde bulunmuştur. Şimdi kendisine soruyoruz. Mandalı ve meclis üyelerinin vermiş oldukları taahhütlerde İsmet paşa ve Bahçelievler mahalleleri arası Üst geçit, Kapaklı imam Hatip Ortaokul yanında Kültür Merkezi, şehir stadına 5 bin kişilik tribün ve İsmet paşa Mahallesinde Kapalı Spor Salonu sözleri, 2015 yılında gerçekleşmiş ve hizmete açılmış olması gerekmekteydi. Mandalı ve tayfası hala 2015 yılına giremediler mi?” dedi.

 

BAŞKAN YARDIMCILARI NE İŞ YAPIYOR?

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Aqua Park ve Hayvanat Bahçesi gibi projelerle halkın karşısına çıktığını söleyen Türker, “Başkan Mandalı bugün Büyükşehir yasası ile bütçelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne kaydırıldığını ve kendi bütçelerinin kısıtlandığını söylüyor. Hatta bu yüzden memur maaşlarını dahi zar zor ödediklerinden dert yanıyor. Vaadettikleri projeleri de bu yüzden yapamıyorlarmış. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte çoğu birim ilçe belediyeden Büyükşehir Belediyesi’ne kaydırıldı. Kapaklı Belediyesi’nde Büyükşehir öncesi ve sonrasında kaçar personel çalışmıştır? Ya da çalışmaktadır? Bunların kaçı belediye meclis üyelerinin yakınıdır? Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları ne iş yapmaktadır? Ne kadar maaş almaktadır?” diye sordu.

 

BÜYÜKŞEHİR NE ZAMAN İCRAATA GEÇECEK?

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Türker şöyle devam etti: “Kapaklı Belediyesi’nde kaç adet kiralık araç vardır? Aylık yakıt masrafları ne kadardır? Bu araçlar kişisel kullanım ve personel servisi olarak mı kullanılıyor? Belediye’nin çay şeker gideri ne kadardır? Çay şeker kimlerden alınmaktadır? Yıllardır Pınar Bulvarı üzerinde Karayollarına ait olduğu için çivi çakmayan CHP’li belediyeler, Karayollarına bağlı Pınar Bulvarında hangi hakla Tekpark işletmeciliği yapmaktadır? Belediyecilik, Sadece emlakçılara ve müteahitlere hizmet etmek midir? Vatandaşın işlerini halledebilmesi için tanıdık mı bulması gerekiyor? Aynı zihniyete sahip olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı’dan kazandığı parayla Kapaklı’ya ne gibi yatırım getirmiştir? Mandalı’nın büyükşehir olmadan önce yaptırmış olduğu aydınlatma projesini ‘biz yaptık oldu’ gibi reklamlar ile milletin gözünü boyayan Büyükşehir Belediyesi ne zaman Kapaklı’da icraata geçecek?” dedi.

 

SEÇİM ZAMANI MI VATANDAŞIN SORUNLARIYLA İLGİLENECEKLER?

TESKİ’nin haftada bir gün Kapaklı’da suları kestiğini kaydeden İsmail Türker, “Yıllardır Kapaklı’da ne yapmışlar. Vatandaşın suyunu olur olmaz saatlerde kesen TESKİ, vatandaşın hakkını ne zaman teslim edecek? Yurt dışında boy boy fotoğraf çekilen emlak sektörünün yorgunluğunu atan AK Partili ve CHP’li Meclis Üyeleri seçim zamanı mı vatandaşın sorunlarıyla ilgilenecekler? 2002’den beri en az iki milletvekili 2015 yılı itibari ile 3 milletvekili bulunan AK Parti ilçe teşkilatı Kapaklı’ya iktidarın ne gibi hizmetlerini ve çalışmalarını getirdi? AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin imarına el kaldırdıkları bölgelerde arazileri var mıdır? Büyükşehir yasası ile mahalle olan köylerimizin sadece adı mı mahalle olmuştur? Köylerimiz ne zaman Kapaklı’ya yakışır mahalle haline gelecektir?” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10