Sahneye siyaset bulaştı

Ulusal Gençlik Derneği tarafından organize edilen konserde Karadeniz'in güçlü seslerinden Resul Dindar, en güzel şarkılarını Çerkezköylü hayranları için seslendirdi. Konser öncesi yapılan siyas

Çerkezköy 30.05.2016 11:21:00 0
Sahneye siyaset bulaştı

Konsere DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve yönetimi, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ve eşi Çağdaş Sucu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez de katıldı Resul Dindar’ı dinlemek çin günler öncesinden 20 Lira karşılığında biletlerini satın alıp Amfi Tiyatro’yu hınca hınç dolduran Çerkezköylüler, sabırsızlıkla konser alanını beklemeye başladı. Sahneye ilk olarak Çerkezköylü sanatçı Emrah Meloğlu çıktı. En güzel şarkılarını salonu dolduran binlerce Çerkezköylü için söyleyen Meloğlu’na Çerkezköylüler de hep bir ağızdan eşlik etti.

DARÇIN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Emrah Meloğlu’nun şarkılarını seslendirmesinin ardından Çerkezköylüler ellerinde Türk bayrakları ile ayağa kalkarak hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Daha sonra programın açılış konuşmasını konseri organize eden ULUSDER Başkanı Erdal Darçın yaptı. Bütün söylemlerinde hiçbir siyasi partiye yakın olmadıklarına vurgu yapan Erdal Darçın, Resul Dindar’ı dinlemek için gelen insanlara yaptığı konuşmasında AK Parti Hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.   

 

SOSYAL DEMOKRATLAR İKTİDARA GELİRSE HOŞGÖRÜ DE GELECEK

Konser programında daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tam herkes Resul Dindar’ın sahneye çıkmasını beklerken bu kez de Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. ULUSDER Başkanı Erdal Darçın’ın seçim döneminde çok desteklerini gördüğünü kaydeden Mandalı, “Kapaklı ve Çerkezköy’ün 11 ilçe arasındaki yeri başkadır. Son yıllarda ülkemizde negatif bir politika izleniyor. Sosyal demokratlar iktidara gelirse o zaman hoşgörü de gelecek” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM

Amfi Tiyatroyu dolduran Resul Dindar hayranları, sevdikleri sanatçının sahneye çıkmasını beklerken bu kez de DSP Genel Başkanı Önder Aksakal konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. “Siyaset yapmayacağım” diyerek konuşmasına başlayan Aksakal, “Cumhuriyet insanları olarak üzerimize karabasan gibi çökmüş AK Parti hükümetini ortadan kaldıracağız. Türkiye Cumhuriyetini 3 çapulcuya bırakmayacağız” dedi. Aksakal konuşması sonunda bir daha ki genel seçimlerin ardından Çerkezköy’e başbakan olarak geleceğini iddia etti. 

DİNDAR SAHNEYE ÇIKMAYACAĞINI SÖYLEDİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konuşması sırasında kulisinde bekleyen Karadenizli sanatçı sahneye çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine paniğe kapılan ULUSDER Başkanı Erdal Darçın sanatçıyı ikna etmeye çalıştı. Kuliste yapılan ikna çabaları sonrasında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konser alanından ayrılmasının ardından sanatçının sahneye çıkacağı konuşuldu. Bunun üzerine sahneye gelen ve Önder Aksakal’a durumu izah eden Erdal Darçın, “Genel Başkanımız, yoğun programları nedeniyle plaket töreni sonrasında aramızdan ayrılacaklar” dedi. Plaket töreninin de uzamasına sinirlenen Resul Dindar hayranları Aksakal ve Darçın’ı yuhalayarak durumu protesto etti. Plaket töreni sonrasında Önder Aksakal ve İrfan Mandalı Amfi Tiyatro’dan ayrıldı.

BU GECE ŞARKI SÖYLEMEK HİÇ İÇİMDEN GELMİYOR

 Daha sonra Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Hayranlarından özür dileyen Dindar, “Bu gece şarkı söylemek hiç içimden gelmiyor. Lütfen beni mazur görün” dedi. Bu sırada protokolde bulunan CHP yönetiminden birileri, “Şarkı söyleyeceksen söyle uzatma” ifadelerini kullanınca, Resul Dindar da “Bu konuşmalarımdan rahatsızlık duyanlar varsa konser alanını terk edebilirler. Karadeniz kocaman bir coğrafya. Ben Karadeniz’in kültürünü, şivesi ve değerlerini ne burada ne de başka bir yerde hiçbir siyasi partiye meze yapmam. Bu bana yakışmaz” diye konuştu. Konseri organize eden ve konser alanını siyaset meydanına çeviren Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın da sanatçıya tepki göstermeye kalkınca, konser alanını dolduran yüzlerce kişinin tepkisine maruz kaldı. Hayranlarının ısrarlarına daha fazla dayanamayan Resul Dindar, konsere devam etme kararı aldı.

BURAYA RESUL DİNDAR DİNLEMEYE GELDİM

Tam bu sırada konser alanına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geldi. Sanatçıdan müsaade isteyerek sahneye çıkan Başkan Vahap Akay, “Hoş geldiniz. Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken youtube’u açtım. Resul Dindar’ı dinledim. Güzel bir başlangıç yapacağız. Birlikte. Bu gece iki mısrasını mırıldanacağım” dedi ve Resul Dindar’ın “Kendine İyi Bak” adlı şarkısını okudu. Akay bu hareketi ile hem Amfi Tiyatro’yu dolduran Çerkezköylülerin gönlünü fethetti, hem de moralmen çöken sanatçının gönlünü aldı. Akay’ın konuşmasının ardından Resul Dindar da “Kendine İyi Bak” adlı şarkı ile konserine başladı. Muhteşem bir konsere imza atan sanatçı, deyim yerindeyse Çerkezköy’ü salladı. Karadenizli sanatçı konser sırasında hayranlarıyla da bol bol fotoğraf çektirdi.

AKAY’A VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR

Her şey normale dönüp konser güzel bir şekilde devam ederken ULUSDER üyesi bazı gençlerin konser alanı dışında toplandığı bilgisini alan Belediye Başkanı Vahap Akay, yanına ULUSDER Başkanı Erdal Darçın’ı da alarak gençleri herhangi bir taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. Erdal Darçın ve ULUSDER üyesi gençler herhangi bir taşkınlık yapmayacaklarına dair Başkan Akay’a söz verdi. Konser bitiminde sahneden ayrılan ünlü sanatçı Resul Dindar kulise girmek istedi. Kulisin kilitli olduğunu gören sanatçı, korumalar eşliğinde dışarıda bekleyen aracına doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada başta ULUSDER Başkanı Erdal Darçın olmak üzere dışarıda bekleyen birkaç kişi sanatçıya hakaretler edip saldırmaya çalıştı. Ünlü sanatçı aracına binip Çerkezköy’den ayrıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10