8 aylık emekler sergilendi

Çerkezköy Belediyesi tarafından Kültür Sanat Kursları kapsamında yaklaşık sekiz ay önce başlatılan kursların yılsonu sergisi dün saat 15.00'da düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 30.05.2016 21:23:00 0
8 aylık emekler sergilendi

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ
Açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AMACIMIZ KADINLARIMIZA KATKI SAĞLAMAK
Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan kurslarda, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları rölyef tablolardan çinilere, el işi dokumalardan ahşap boyamalara kadar birçok eserin, vatandaşlarımızın beğenisine sunacağımız sergi açılışı için bir araya geldik. Amacımız, kadınlarımızı bir araya getirip, el emeklerini ortaya koymalarını; ortaya çıkan ürünleri de sergileyerek kadınlarımıza katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY GÜCÜNÜ DAYANIŞMADAN ALIYOR
Çerkezköy’ün Türkiye’nin bir mozaiği olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kadınlarımız bir araya gelsin istiyoruz. Çünkü birbirimizi tanıyıp kaynaşmaya ihtiyacımız var. Dayanışma içinde olmaya ihtiyacımız var. Çerkezköy gücünü dayanışmadan, birlik beraberlikten alıyor. Biz son iki yıldır bu konunun üzerine gittik. Böyle sergileri, daha güzel platformlarda gerçekleştirmek istiyoruz. Kültür Merkezi’nde ya da sergi salonlarında buluşmak istiyoruz. İnşallah bunları da yapacağız” dedi.

SADECE GEZMEYİN, KATKI DA SAĞLAYIN
Başkan Vahap Akay’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri ve kurs öğretmenleri tarafından kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi sırasında konuşan Vahap Akay, “Sizlerden sergiyi sadece gezmenizi değil, sergiye katkı sağlamanızı da bekliyorum” dedi. Sergideki tüm ürünleri tek tek inceleyen Başkan Vahap Akay, ebru sanatına da elinin yatkın olduğunu gösterdi. Sergiden birçok ürün satın alan Akay, tüm katılımcılara ve kursiyerlere teşekkür etti. Sergi açılışında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10