"Kooperatifçilik kalkınmanın temel unsurudur"

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından okunan hükümet programında kooperatifçiliğin adının bile geçmemesini eleştirerek, â??

Tekirdağ 31.05.2016 21:43:00 0

“GEREKLİ KILMAKTADIR”

CHP’li Köprülü, tarım kooperatifçiliğin içinde bulunduğu sorunların araştırılması, mevcut yapısının iyileştirilmesi ve alınması gereken önlemlerin saptanması amacıyla Meclis Araştırma önergesini TBMM’ye sundu. Köprülü, tarımsal kalkınma için kooperatifçiliğin hayati önemde olduğunu ifade ederek “ülkemizde tarım ürünleri üreticilerinin mevcut yapı içerisinde yenilikleri izleyebilecekleri, dayanışma içinde olabilecekleri ve haklarını koruyabilecekleri güçlü bir kooperatifçiliği gerekli kılmaktadır” diye konuştu.

 

 “KOOPERATİFÇİLİK KALKINMANIN TEMEL UNSURUDUR”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, daha cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren kooperatifçiliğin potansiyelini ve ekonomiye katkısını çok önemsediğini, kooperatifçilik hareketinin içinde bizzat yer aldığını belirten Köprülü, “ Atatürk, kooperatifçiliğe özendirmek ve gelişimini sağlamak amacıyla çiftçiye öncü olmuştur. O günlerde yapılan çalışmalar sayesinde büyük adımlar atıldı. Bugün ise maalesef o iradeyi gösterecek bir yönetim ortada yok” diye konuştu.

 

İLERLEME GERÇEKLEŞMEDİ

Ekonominin her alanında gelişmeyi sürdürülebilir kılacak olan ve hayati denecek önem arz eden kooperatifçiliğin sorunlarının başlıcalarının finansman, üst örgütlenme, mevzuat, denetim, eğitim ve araştırma eksikliği olduğunu ifade eden Köprülü, tarımsal amaçlı kooperatiflerin sorunları yıllardır tartışılmasına rağmen çözüm aşamasında kayda değer bir ilerleme gerçekleşmediğini vurguladı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10