Şampiyon Nurullah Narin

Çerkezköy Belediyesi tarından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası, önceki akşam oynanan final karşılaşması ile sona erdi. 3. Zırhlı Tugay KomutanlÄ?

2.06.2016 21:00:00 0
Şampiyon Nurullah Narin

MEHMETÇİKLERDEN ANLAMLI PANKART

İstasyon Mahallesi’ndeki 29 Ekim Kapalı Spor Salonu’nda 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Voleybol Takımı ile Nurullah Narin Ortaokulu Voleybol Takımı arasında oynanan 2. Çerkezköy Belediyesi Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası final müsabakası önceki gün saat 21.00’da başladı. 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nı 3-1 mağlup eden Nurullah Narin Ortaokulu şampiyon olurken; 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı 2’nci; Turkuaz Etüt Eğitim Merkezi ise 3’üncü olarak turnuvayı tamamladı. Turnuvada takımlarını desteklemeye gelen 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı askerleri tarafından açılan “Tüm Şehitlerimizi Anıyoruz” pankartı salondakilerden büyük alkış aldı.

 

İLK SET NURULLAH NARİN’İN

Final maçına 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ali Dede ve Uğur Erem, Çerkezköy Belediyesi Spor Birimi Sorumlusu Oğuz Alaca ile çok sayıda sporsever katıldı. Karşılaşmada Özkan Küçükkapdan, Emrah Baran ve Simge Doğan hakem üçlüsü görev aldı. Final maçı karşılıklı sayılarla başladı. Nurullah Narin Ortaokulu ilk teknik molaya 8–4, ikinci teknik molaya da 14-7 önde girdi. Farkı kapatmaya çalışan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı skoru 21-17’ye getirdi. Çekişmeli geçen mücadelede skor 24-24’te eşitlendi. Ancak Nurullah Narin Orta Okulu arka arkaya iki sayı bularak seti 26-24 kazandı.

 

TUGAY BERABERLİĞİ YAKALADI

İkinci sete daha iyi başlayan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ilk teknik molaya 4-8; ikinci teknik molaya ise 13-16 önde girdi. Nurullah Narin Ortaokulu üst üste bulduğu sayılarla karşılaşmada 20-17 öne geçse de rakibinin hatalarını iyi değerlendiren 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı bulduğu sayılarla seti 23-25 kazanarak skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın üçüncü setinde 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ilk teknik molaya 6-8; ikinci teknik molaya ise 14-16 önde girdi. Maçın ilerleyen bölümlerinde skor bir ara 20-20 eşitlense de Nurullah Narin Orta Okulu seti 25-23 almasını bildi ve setlerde skoru 2-1 yaptı.

 

MAÇ 3-1 SONA ERDİ

Final maçının dördüncü setine Nurullah Narin Ortaokulu hızlı başladı ve bir anda 5–1 öne geçti. İlk teknik molaya da 8–2 önde giren Nurullah Narin takımı, ikinci teknik molaya da 16-14 önde girmeyi başardı. Oyun disiplininden kopmayan ve rakibine sayı şansı vermeyen Nurullah Narin Ortaokulu dördüncü seti de 25–18 önde bitirerek maçı 3–1 kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kıyasıya bir rekabete sahne olan final maçında Nurullah Narin Ortaokulu, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nı setlerde 26-24, 23-25, 25-23 ve 25-18 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşma sonrasında dereceye giren takımlara düzenlenen törenle madalya ve kupaları takdim edildi. Turnuvun birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlarına madalya ve kupaları takdim edildi. Turnuva üçüncüsü Turkuaz Etüt Eğitim Merkezi’ne 3.’lük kupası ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez; turnuva ikincisi 3. Zırhlı Tugay komutanlığı Voleybol Takımı’na da kupa ve madalyalarını 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım verdi. Şampiyon Nurullah Narin Ortaokulu Voleybol Takım ise kupa ve madalyalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden aldı.

 

AKAY HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ

Ödül töreni sonrası kısa bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl voleybol turnuvamızın 2’ncisini düzenledik. Son derece güzel ve başarılı bir organizasyon oldu. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca turnuvaya katılarak sportmence mücadele eden tüm takımlarımızı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi. Başkan Vahap Akay, final maçı organizasyonunda basın mensupları ve Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ile de masa tenisi oynayarak sporcu kişiliğini de göstermiş oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10