Komisyon raporları karara bağlandı

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, dün Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bir önceki oturumda komisyonlara havale

Çerkezköy 3.06.2016 18:45:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

BELEDİYE HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Toplantıya İmdat Özgör, Funda Serfiçe, Remzi Garip, Şükrü Dumanlar ve Hasan Sakallı dışında tüm meclis üyeleri katıldı. İlçe sınırları içindeki muhtelif parsellerde bulunan belediye hisselerinin ortaklarına satışının oy birliği ile kabul edildiği komisyon raporu, meclis üyelerince karara bağlandı. Toplantı, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü’nün G.M.K.P Mahallesi 440 adanın kuzeyindeki 10 metrelik sokağa isim verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyonun bahse konu sokağa ‘Abide Sokak’ ismi verilmesi yönündeki raporu oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı GMKP Mahallesi 220 ada 55 numaralı parselin yolda kalan kısmının kamulaştırılması hakkındaki komisyon raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyonun yeterli inceleme yapamadığı gerekçesi ile gündem maddesinin bir sonraki mecliste yeniden görüşülmesine karar verildi.

 

HAZİRAN SONUNDA İHALEYE ÇIKILACAK

Toplantıda daha sonra Veliköy Mahallesi Vatan Caddesi ile 96. Cadde arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi görüşüldü. İlgili değişikliklerin yapılmasının uygun görüldüğü komisyon raporu, meclis üyelerince de karara bağlandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, düğün salonuyla alakalı projenin hazır olduğunu ve Haziran ayı sonunda da ihaleye çıkılacağını kaydetti.

 

PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ

Toplantı Zabıta Müdürlüğü’nün ‘içkili yerler bölgesi’ alanlarının yeniden düzenlenmesi talebi görüşüldü. Gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı. Toplantı, Gökhan Kaya ve Bayram Keleş’in İstasyon Mahallesi 1511 adaya ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi de komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı. Bir sonraki meclis toplantısı ise 1 Temmuz Cuma günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10