Ünal "Yağışlar iyi geldi"

S.S. Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal bölgede yağan yağmurun ayçiçeğine iyi geldiğini belirtti.

Çerkezköy 5.06.2016 19:43:00 0
Ünal

YAĞIŞLAR İYİ GELDİ

 Başkan Nafis Ünal, son birkaç gün aralıklar Çerkezköy,Kapaklı ve diğer bölgelerde yağan yağmurun ayçiçeğine iyi geldiğini belirterek, “Her yıl bu aylarda yağış beklentisi içerisinde olan çiftçilerimizin beklentilerine yağan yağmur cevap verdi. Özellikle ekili ayçiçeği ürünlerine çok iyi gelen yağmur eğer dolu halinde olsa idi hasatına az kalan buğdaya çok zarar verirdi. Dolu olmaması nedeniyle buğdaylarımızda zarar görmedi. Dolu olsa idi tam tane yapmakta olan buğdaydan verim çok az alınırdı ve bu da çiftçimizin emeklerinin heba olmasına yol açacaktı ve dolu olmaması çiftçimizi sevindirdi” dedi.

 

YAĞIŞLAR ZAMANINDA GELDİ

Ünal, son günlerde yağan yağmurun ekili alanlardaki tüm ürünlere çok iyi geldiğini de belirterek,”Özellikle ayçiçeği bu mevsimde yağış alması üreticinin lehine olmuştur. Çünkü önümüzdeki günlerde hava sıcaklarının artması söz konusu olması dolayısıyla toprak nemsiz kalacağından ürünün gelişmesine engel teşkil edeceğinden dolayı yağışlar iyi oldu. tabiî ki hava sıcaklığının olduğu günlerde de arada bir serinliğinde hüküm sürmesi ekili alanlarımızdaki ürünler için iyi olacaktır. Ama yağışlar beklentimiz doğrultusunda zamanında olması nedeniyle çok iyi geldi.”dedi.

 

BU YIL GEÇEN YILIN REKOLTESİNİN ÜZERİNDE BEKLENTİMİZ VAR

Başkan Nafis Ünal, Geçen yıl ayçiçeği rekoltesinin ilçe bazında 5 bin dört yüz ton olduğunu belirterek, “Bu yıl ayçiçeğinde kooperatif olarak 6 bin ton yada üstü bir rekolte beklentimiz var.İnşallah hava şartları da istediğimiz şekilde gerçekleşir ve beklentimiz doğrultusunda tahmin ettiğimiz rekolteye ulaşırız diye düşünüyorum.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10