"Siyasi etiğe ve ahlaka yakışmadı "

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik değerlendirmede bulundu. Öğe, Ermeni soykırım tasarısının Almanya parlamentosundan geçm

Çerkezköy 5.06.2016 19:49:00 0

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Candan Yüceer’in yorumunu talihsiz bir açıklama şeklinde değerlendiren Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bizim geçmişimiz ile Candan Yüceer’in geçmişi arasında bir fark mı var? Bir fark var da onu biz mi bilmiyoruz? Sözde ermeni soykırımı iddialarına yönelik yasa tasarısını bununla ilişkilendirmek çok vahimdir. Üstelik 1993 Sivas olaylarında o dönemde iktidarda DYP-SHP koalisyonu bulunuyordu. Kendi ideolojisinin, kendi partisi genel başkanlarından Erdal İnönü o dönem başbakan yardımcısıydı. Erdal İnönü’nün dönemin İçişleri Bakanı için acemilik dönemine denk geldi şeklinde bir değerlendirmesi bulunuyor. Eğer bu olayların bir başarısızlığı varsa bu yine CHP’nin köklerinden gelen bir başarısızlıktır. Bu ifadeler bir yandan da milletvekili Candan Yüceer’in bilinç altında bulunan ideolojik düşüncelerinin bir sonucudur.” diye konuştu.  

 “TEPKİYİ VATANDAŞLAR VERDİ”

Ulusal Gençlik Derneği’nin düzenlediği Resul Dindar konserinde ki yaşanan olaylara da değinen Öğe “DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, konseri dinlemek için gelenlere AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirmiş. Bu konuşmaları haddine değildir. Vatandaşlara öyle konuşma yapmasının tepkisini zaten vatandaşlar vermiştir. Önder Aksakal, siyasi bir konuşma yapacaksan git mitingde yap. Konser için toplanmış insanların bulunduğu yerde böyle bir söylemde bulunmak siyasi ahlaka  ve etiğe yakışmaz. Derneklerin siyasetçilere böyle konuşma fırsatı vermesi de hoş değildir” diye konuştu.

 

ALBAYRAK’I DA ELEŞTİRDİ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, basın toplantısının son bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kiraz Festivali’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Öğe “ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada bu yıl genel itibariyle kiraz festivalinde konser ve şenlikleri iptal ettiklerini söylemişti. Bu konuşmadan bizler bu seneki genel durumdan, terörle mücadele ve verdiğimiz şehitleri anlıyoruz. Kadir Albayrak galiba başka bir şey anladı. Ramazan ayı arifesinde bizim kültürümüze, bizim yaşam tarzımıza uymayan görüntüler bizi üzmüştür” dedi.

“ÇIPLAK FESTİVAL OLDU”

Tekirdağ’ın kiraz festivaliyle ulusal basında yer edineceğine çıplaklıkla yer edindiğini anlatan Öğe “Bizim kültürümüze yakışmayan Brezilya Rio dansçılarını bu etkinliklere çıkartarak müsaade etmesi yanlıştır. Tekirdağ’ın halk oyunları varken halkın parasını su zamları ile cebinden toplayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi uygunsuz edep dışı festival organize etmesini teşkilat olarak kınıyoruz. Bu hiç hoş olmadı.Tekirdağ ulusal basında kiraz festivali ile anılacağı yerde çıplak festival ile anılmış oldu.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10