Ramazan umrecileri dualarla uğurlandı

İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen Çerkezköy'lü umreciler dualarla uğurlandılar. Çerkezköy Osmanlı Camii önünde dÃ

Çerkezköy 6.06.2016 19:25:00 0
Ramazan umrecileri dualarla uğurlandı

14 KİŞİ UMRE’YE GİTTİ

İslam’ın bireyi olan herkesin yürekten gitmek istediği kutsal topraklara Çerkezköy’den önceki gün 14 kişi uğurlandı. 14 kişilik umreci gurubu için önceki gün Merkez Osmanlı Camii önünde uğurlama programı düzenlendi. Programda umreciler için dua eden  din görevlileri “Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin. Allah hepinize Kabe’yi tavaf etmeyi nasip etsin. Peygamberimizin huzuruna varıp Peygamberimize bizden de selam götürün. Allah vatanımızı ve milletimizi tehlikelerden  korusun” dedi.

 

BAYRAMI UMRE’DE GEÇİRECEKLER

Yakınlarını uğurlayanların gözleri dolarken, Umre'ye gidecekler de büyük heyecan içindeydi. Kafilede yer alanlar yakınlarına tek tek sarılıp helallik dilerken yakınları da Beytullah'a selam gönderdiler.

Saray imamlarından Harun Dinleyen’in kafile başkanlığını yaptığı 14 kişilik ekonomik Ramazan turu kafilesi 8 gün Medine’de kalıp, ardından ise Mekke’ye geçecek. Mekke’de Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını geçirecek umre kafilesinin Bayram sonunda Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

 

“HAC İLE EŞİTTİR”

Ramazan umresinin hac ile eşit olduğunu kaydeden Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna “ Din kardeşlerimizi ramazan umresi için kutsal topraklara gönderdik. Cenabı Allah oraya gitmek için yanıp tutuşan kardeşlerimizi de oralara gidip gelmeyi nasip eylesin. O yüzden umreye gidecek olan kardeşlerimiz bizlere de dua etsinler bizlerinde selamına Allah'ın Resulüne mübarek topraklara Mekke'ye Medine'ye inşallah ulaştırsınlar.  Ramazan umresi çok  meşakkatlidir Rabbim buralara gidip gelmeyi su yolu gibi aziz eylesin” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10