"Avukatlar davaya müşteki olarak katılmamı istemiyorlar"

MHP Eski Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, basın mensupları ile iftarda bir araya gelerek " İhaleye fesat karıştırma" davası hakkında açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 9.06.2016 18:36:00 0

“BİZLERDE ZARAR GÖRDÜK”

MHP Eski Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki akşam basın mensuplarına yönelik iftar programı düzenledi. Yemek Dünyasında önceki akşam düzenlenen iftar yemeğinin ardından devam eden ‘İhaleye fesat karıştırma’ davası hakkında yeni açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, “Çerkezköy’de ve belki de Trakya da ilk kez böyle bir mahkeme de 7-8 avukatla çıkılıyor ve 22 kişi yargılanmaktadır. İddianame de ihaleye fesat karıştırmadır. Bizler de Çerkezköy de oturduğumuz için bu davaya müdahil olarak katılmamızı dilekçe vererek ifade ettik ve kamuoyu doğrudan zarar gördüğü için bizler de zarar gördük” açıklamasında bulundu.

 

“BEKLEMEYİ TERCİH EDİYORUZ”

Ordu “ Neden bu kadar haklarımız saklı kalıyor anlamış değilim. Gayem mahkeme de gerek sanıkların avukatlarına gerek sanıkların kendilerine soru sorarak olayı aydınlatmaktır. Ama ne hikmetse avukatlar bu davaya müşteki olarak katılmamı istemiyorlar. Üç mahkeme oldu ve üç mahkemede de avukatların tek savunduğu olay duruşmalara müşteki olarak katılmamam. Tek kelime konuştukları ve savunmaları yok. Mahkemelere güveniyoruz ve yapacağımız açıklamalar mahkemeyi etkiler diye düşünerek gerekli açıklamaları yapmayarak beklemeyi tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞIN HAKKINI SAVUNUYORUZ”

Ordu, “ Avukat Osman Balcı açıklamasında, bu davadan Çerkezköy komple zarar görmüş diye bir açıklama yapmış. Biz bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Gücümüz yettiği kadar kendi hakkımız kadar vatandaşın da hakkını savunacağız. Zamanı gelince de daha geniş açıklamalarda bulunacağız” diye konuştu.

 

“SİYASİ ANLAMDA KESİLİYOR”

Açıklamasının ardından basın mensupları ile sohbet eden Ordu ‘Kızılpınar da bulunan ve planlarda Spor alanı olarak geçen ama Milli Eğitime tahsisli futbol sahası’ ile ‘Çerkezköy-Veliköy arasında Belediye tarafından yapılacak olan ışıklandırma için Karayollarının 158 bin TL’lik keşif bedeli çıkarması’ yönünde ki sorularına ise “belediyenin önü siyasi anlamda kesiliyor ve çalışmaları engellenmeye çalışılıyor” cevabını verdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10