"Biz sizlerle etle tırnak gibiyiz"

Çerkezköy Belediyesi'nin desteğiyle, 5 günlüğüne Kıbrıs'a giden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği kafilesinin Kıbrıs'taki 2'nci günü oldukça yoğ

Çerkezköy 13.06.2016 21:55:00 0

İLK DURAK BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ

Kıbrıs’ta ilk günü dinlenerek geçiren kafilenin, ikinci günkü programı oldukça yoğundu. Sabah saat 08.30’da kaldıkları Acapulco Otel’den ayrılan kafilenin ilk durağı Boğaz Şehitliği oldu. Ziyaretlerde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği kafilesine rehberlik eden Yusuf Çiner, Kıbrıs Barış Harekatı öncesi ve sonrasına dair tarihi bilgiler verdi. Kıbrıs Barış Harekatı’nda hayatını kaybeden 327 şehidin kabirlerinin bulunduğu Boğaz Şehitliği’nde duygu dolu anlar yaşandı.

 

VAHİT İNCE’NİN KABRİ BAŞINDA DUALAR ETTİLER

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerinden Fevzi Coşkunöz, savaş zamanında Girne’de şehit düşen ve 2 kilometre boyunca sırtında taşıdığı silah arkadaşı Şehit Piyade Komanda Çavuş Kazım Turan’ın kabri başında dua etti. Kafilede yer alan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da Çerkezköylü Kıbrıs Şehidi Vahit İnce’nin kabri başında dualar etti.

 

PARTİLER ÜSTÜ BİR DERNEĞİZ

Kafilenin bir sonraki durağı ise Kuzey Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği oldu. Dernek Başkanı Ertan Ersan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2 bin 200’e yakında dernek var. Biz, bu derneklerin birleşiminden ortaya çıktık. Çünkü Kuzey Kıbrıs’ın nüfusunun yüzde 65’i şehit ailelerinden oluşuyor. Dolayısıyla biz partiler üstü bir derneğiz” diye konuştu.

 

MÜZEYİ 7 YILDA 80 BİN 200 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye ve bayrağına son derece bağlı olduğunun altını çizen Ertan Ersan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak için şehitlerimize yaraşır bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. 7 yıldır dernek müzemiz var ve bugüne kadar burayı 80 bin 200 kişi ziyaret etti. Buraya Güney kesimden Rum gençler de geliyor, diğer ülkelerden vekiller de geliyor. Kıbrıs’a gelen kardeşlerimiz bu müzeyi gezmeden gitmesin” dedi.

 

SİZLERLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Ersan, “Siz buraya gelmiş olmasaydınız durumumuz çok vahim olurdu. 2 bin 953 çocuk yetim kaldı. Fakat Barış Harekatı’ndan beri güven içinde yaşıyoruz. Özgürlük paha biçilemez bir şeydir. Bu nedenle Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’de yağmur yağsa burada dolu yağar. Biz sizlerle etle tırnak gibiyiz” dedi.

 

DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİLER

Dernek ziyaretinin ardından kafile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın, Türk Mukavemet Teşkilatı Anıtı’nın 150 metre kadar ilerisinde bulunan kabrini ziyaret ederek dua etti. Sonrasında yemek molası veren kafile, yemeğin ardından şehri gezdi. Bir yandan Rehber Yusuf Çiner’den şehirdeki mimari yapılar ve şehrin tarihi hakkında bilgiler alan Gaziler, bir yandan da Çerkezköy’deki yakınları için hediyelik eşya aldı. Kafilenin programı Girne Kolordu Komutanlığı ziyareti ile sona erdi. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Gaziler Lefkoşa ve Girne şehirlerindeki ziyaretleri sırasında bölge halkıyla da sohbet etme imkanı buldu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10