Öztrak'tan hükümete eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Hükümet tarafından açıklanan yatırım ortamının iyileştirilmesi paketinde temel sorunun ıskalandığını, alınacağı ifade edilen önlemle

Tekirdağ 14.06.2016 19:58:00 0
Öztrak

AÇIKLAMADA BULUNDU

Öztrak, “İktidar asıl meseleleri çözmek yerine enerjisini tek adamın başkanlık heveslerini gidermek için harcıyor. Bu yoldan biran önce dönülmezse Türkiye Ortadoğu’nun tükenmiş devletleri ligine düşecek” uyarısında bulundu.  CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Hükümetin yatırım ortamını iyileştirmek için açıkladığı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından da partisinin grup toplantısında anlatılan son paketi yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Türkiye’de yatırım ortamını iyileştireceği iddia edilen paketin, Türkiye’de kaybolan yatırım iştahını artırmaktan uzak olduğunu belirten Öztrak, “Açıklanan tedbirler tatlandırıcı niteliğindedir. Asıl derde deva değildir” dedi. Öztrak, açıklamasında şunları ifade etti : Bugün Türkiye’de özel sektörün enflasyondan arınmış yatırımları 2011’in altındadır. Son açıklanan milli gelir rakamları da özel sektör yatırımlarının büyümeye katkısının negatif olduğunu göstermiştir. Sadece yerli yatırımcının değil, yabancı yatırımcının da iştahı kalmamıştır. 2016’nın ilk dört ayında, geçen senenin aynı dönemine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin Türkiye’deki sanayi yatırımları yüzde 70, hizmetler sektörü yatırımları yüzde 38 gerilemiştir. Aynı dönemde yabancıların tüm sektörlerde doğrudan yatırımları ise yüzde 56 düşmüştür. 2011’den sonra ülkede yatırım iştahının kaybolmasının nedenleri ortadadır. Ülkemiz her gün biraz daha hukuk devleti ve demokrasiden uzaklaşmaktadır. Hükümet, halen yargı sistemini kendine göre dizayn etme gayreti içindedir. Yolsuzluklar ve ülkede mülkiyet haklarını koruyacak bir hukuk sisteminin kalmaması, yatırım ortamı önündeki en büyük engeldir. Bugün memleketin en gözde mesleği, vatandaşın malına mülküne el koymanın aracı olan kayyumluk olduysa, kimse yatırımcıdan yatırım yapmasını beklememelidir” dedi.

 

BU EĞİTİM SİSTEMİYLE İNOVASYON OLMAZ

Ötrak “ Diğer yanda ülkenin gençleri ülkeyi yöneten kadroların zihnindeki ideolojik prangalarla esir alınmaktadır. 14 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi yap-boz tahtasına dönüşmüştür. İdeolojik prangalarla bağlanmış bu eğitim sistemi ile Türkiye’den ciddi bir inovasyon hamlesi beklemek mümkün değildir. Bugün Türkiye’de yatırım ortamını iyileştirmek için öncelikle atılması gereken adımlar bellidir. Bunlardan ilki yatırımcının malını, mülkünü güvence altına alan bir hukuk sisteminin tesisidir. İkincisi Türkiye’de yolsuzluklarla etkin mücadele ve Avrupa Birliği standartlarında yeni bir Kamu İhale Kanunu’nun ihdasıdır. Üçüncüsü ülkede derinleşen kutuplaşmadan çıkmak; bunun için içeride huzur, dışarıda güvenliğimizi sağlayacak tedbirleri almaktır. Dördüncüsü gençlerimize yatırım olmadan, nitelikli yatırım olmaz ilkesiyle çağdaş bir eğitim sisteminin oluşturulmasıdır. Asıl sorun alanları ve çözümler belirli iken Hükümet bu konularda herhangi bir adım atmamaktadır. Aksine bugünün muktedirleri giderek despotlaşmaktadır. Ülke gittikçe yönetilemez hale gelmektedir. İçeride huzur, dışarıda ise güven ve güvenliğimiz kalmamaktadır. İktidar ülkenin gerçek meselelerine odaklanmak yerine enerjisini tek adamın başkanlık heveslerini gidermek için harcamaktadır. Bu yoldan biran önce dönülmezse Türkiye Ortadoğu’nun tükenmiş devletleri ligine düşecektir” diye konuştu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10