"Eğitim kalitesi günden güne düşüyor"

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'da okul müdürleri için yapılan mülakat sınavlarını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, "Mülakat sonuçları diğer tüm ill

Tekirdağ 16.06.2016 18:12:00 0

YAZILI ÖNERGE VERDİ

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da okul müdürleri için yapılan mülakat sınavlarını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.  CHP’li Yüceer, ülkemizde liyakata dayalı atamaların yapılmaması, atamalar yapılırken yöneticilerin hangi sendikaya mensup olduğuna bakılması nedeniyle eğitim kalitesinin günden güne düştüğünü söyledi.

 

“MÜDÜRLÜK ATAMASI ÖZNELLİKTEN UZAK”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl Ekim ayından yayınladığı bir yönetmelikle şimdiye kadar ki yönetici birikimlerini bir yana bıraktığını kaydeden Yüceer, subjektif değerlendirmelere imkan tanıyan bir yönetici atama yönetmeliğinin yürürlüğe konulduğunu belirtti. Yüceer, müdür atamaları için yapılan mülakat sınavlarında, eğitim durumu, ödül, ceza ve hizmete göre öznel olmayanbir puanlama yapıldığını bildirdi. Yüceer, “Tekirdağ’da da geçtiğimiz günlerde müdürlük atamaları için mülakat sınavları yapılmış, sınav sonuçları diğer tüm illerde toplu olarak yayımlandığı halde  Tekirdağ’da yayınlanmamıştır. Sınava giren müdür adayları TC Kimlik numarasını girerek sadece kendi sınav sonuçlarını görebilmekte, diğer adayların sonuçlarını görememektedir. Müdür adayları diğer adayların sınav sonuçlarını göremediği için nereyi tercih edeceklerini bilememektedir” dedi.

 

BAKAN’A SORULAR YÖNELTTİ

CHP’li Yüceer, Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle “ Tekirdağ’da müdürlük atamaları için yapılan mülakat sınavı sonuçlarının toplu olarak açıklanmama nedeni nedir? Mülakat sınavı sonuçlarının toplu olarak açıklanmamasına kim ya da kimler karar vermiştir? Söz konusu durumun bir örneği başka illerde yaşanmış mıdır? Mülakat sınavı sonuçlarının toplu olarak yayınlanmaması hangi kanun ve yönetmeliğe dayanmaktadır? Söz konusu mülakatı kazanıp atanan ve atanamayan müdürler hangi sendikalara mensuptur?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10