15 yılda 15 bin 500 fidan

Çerkezköy'de üretim yapan ve beyaz eşya üretiminde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Çerkezköy'de yıllar önce başlattığı fidan di

Çerkezköy 16.06.2016 18:15:00 0
15 yılda 15 bin 500 fidan

BU YIL DA DEVAM ETTİ

Dün saat 09.30’da Hallaçlı yolu üzeri Garnizon Komutanlığı karşısında bu yıl 15.’sü düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, BSH Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve BDT Soğutucu Grubu Başkan Yardımcısı Simon Hauser, Soğutucu Fabrikası Direktörü İrfan Akın, İş Güvenliği ve Çevre Müdürü Necmi Türer, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir, BSH çalışanları ile BSH Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı.

 

“SÜRDÜREBİLİRLİK HER GEÇEN GÜN ÖNEM KAZANIYOR”

BSH Soğutucu Grubu Başkan Vekili Simon Hauser etkinlikte yaptığı konuşmada, 2001 yılında başlattıkları fidan dikme etkinliğinin büyük bir gelenek haline geldiğini söyledi. 15 yıldır Çerkezköy’de ağaç dikimi yaptıklarını ifade eden Hauser “ Bilindiği üzere BSH ailesi olarak Türkiye’de hizmet veren köklü ve büyük bir şirketiz. Sadece istihdam ve ürünlerimizi değil çevreye olan saygımız ve bilincimiz de herkes tarafından bilinmektedir. Üretimimiz artarak devam ederken, doğal kaynakların azaldığı günümüzde sürdürebilirlik her geçen gün daha da önem kazanmaktadır” diye konuştu.

 

“15 BİN 500’ÜNCÜ AĞACIMIZI DİKECEĞİZ”

Hauser “ Yaptığımız işe duyduğumuz saygının yanında doğaya duyduğumuz saygı ile doğa dostu ürünler üretilirken geleceğimize de yatırım yapıyoruz. Çevre bilinci son yıllarda giderek artmaktadır. Bizler BSH ailesi olarak ağaç dikme girişimini çok daha uzun yıllar öncesinden başlatmış bulunuyoruz. İlk fidanımızı 15 yıl önce diktiğimiz bu alanda ne mutlu ki bizlere bugün 15 bin 500’üncü ağacımızı dikerek hep birlikte çevreye ve sürdürebilirliğe her yıl olduğu gibi bir miktar daha katkıda bulunacağız” diye konuştu.

 

“EN ÖNEMLİ YATIRIM FİDAN DİKMEKTİR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, belediye olarak BSH Ev Aletleri’nin çevreye karşı olan hassasiyetine yakından şahit olduklarını söyledi. BSH’ın, geleneksel hale gelen bu etkinlik sayesinde Ambardere Mevki girişine bir orman kazandırdığını belirten Akay “ Bugün sizlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz. İnşallah bundan 15 yıl sonra da bu gölgede bir ormana daha kavuşmuş olacağız. Bölgemizde bulunan fabrikaların çevreye olan hassasiyetlerinden de ayrı bir mutluluk duyuyorum. Çevreye yapılan en önemli yatırım fidan dikmektir” dedi.  BSH Ev Aletleri Ziraat Mühendisi ve bahçe sorumlularının fidanların nasıl dikileceği konusunda öğrencileri ve çalışanları bilgilendirmesinin ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10