"Alınganlık göstermeye gerek yok "

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğinin sonuncusu Çerkezköy'deki Trakyum restoranda verildi. Birçok üye, yoğun katılım nedeniyle oturacak yer bulamadığı için geri dönerken,

Çerkezköy 17.06.2016 18:27:00 0

KAPIDA KARŞILADILAR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üç ilçede de organize edilen İftar Yemeklerinin sonuncusu Çerkezköy’de gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral  Yılmaz Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel,  Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner,mülki ve idari amirler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ile Meclis Üyeleri, önceki organizasyonlarda olduğu gibi Çerkezköy’de de konukları kapıda karşılarken, yemek boyunca konuklarla yakından ilgilendi. Birlikte yenen iftar yemeğinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye Süleyman Kozuva geldi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Programa katılan bütün konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Çok şükür bu yıl üç ilçemizde, üç güzel iftarda bir araya gelmek nasip oldu. Üyelerimiz bu mübarek günler vesilesiyle birlikte iftar açıp hasret giderdi. Sayın Valimiz de, yeni başladığı görevinde, iftarımıza teşrif ederek bizleri gerçekten onurlandırdılar. Kendilerine tüm üyelerimiz ve misafirlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“FUARA GENİŞ KATILIM SAĞLAYACAĞIZ”

Bugün dünyada kıyasıya rekabetin yaşandığı bir ortam olduğunu kaydeden Kozuva “Varlığınızı sürdürebilmek için büyümek, bunun için dünyadaki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Bu gerçekten yola çıkarak ve bu iftar vesilesiyle sayın Valimize de sevindirici bir gelişme olarak arz ediyoruz ki, Ulm TSO ile Odamızın geçen sene imzaladığı işbirliği anlaşması çerçevesinde Trakya'daki 11 Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte, tüm Trakya iş dünyasını Avrupa’ya ve dünyaya açmak, Dünya markası firmalarla tanıştırmak için Ekim ayındaki Global Connect 2016 fuarına geniş bir katılım hazırlığındayız” diye konuştu.

 

“HERGÜN DAHA İYİYE”

Kozuva “ Bu bağlamda Tekirdağ ve Trakya’yı tüm dünyaya açmaya kararlıyız.  Bu coğrafyaya yatırım yapan saygıdeğer sanayicimiz ve işadamlarımız emin olsunlar ki, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak saygıdeğer yöneticilerimizin bu ilgisi ve desteğiyle, kurumlarımızın çalışkan ve bilge kadrolarıyla,üyelerimizin bizlere her ortamda gösterdikleri güven ve destek ile inşallah Tekirdağ'ı ve Trakya’yı Dünyaya açmaya azim ve kararlıyız” şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda, “Parolamız ilk günden beri aynı ‘Sizlerle birlikte her gün daha iyiye” parolasını hatırlatan Kozuva, “Bu samimi duygu ve düşüncelerimle şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına sayın Valimize, ilimize ve ilçemize tekrar hoş geldiniz diyor, iftarımıza teşrif eden kıymetli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“GÜÇLENMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Süleyman Kozuva’nın konuşmasının ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay davet edildi. Çerkezköy için mücadele içinde olduklarını kaydeden Akay “ Türkiye’den bakışta Çerkezköy denince akla ticaret ve sanayi geliyor. Bunlardan bir tanesi de uzun yıllar önce kuruluşunu Çerkezköy’de yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Çerkezköy’ün gurur markalarından bir tanesi de ÇOSB’dir. Bunların bir bütün olarak düşünülmesinde esnafımızın ticaret erbabımızın, sanayicimizin bir bütün olarak güçlenmesine ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

“ALINGANLIK GÖSTERMEYE GEREK YOK”

Kapaklı’da ki iftarda ÇOSB’nin ikiye bölünmesi  ve ÇTSO’nun  ise Kapaklı-Saray ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini söyleyen İrfan Mandalı’ya da cevap veren Akay “Son dönemlerde ayrışmak niyetinde olan arkadaşlara şunu tarif etmek gerekiyor. Ticaret ve Sanayi Odasının bütünlüğe ihtiyacı vardır. Bu bütünlük Çerkezköy sanayisine güç verdiğini bir kere daha tarif etme ihtiyacı içersinde olduğumu hissediyorum. Çerkezköy Türkiye’nin en eski yerleşim noktalarından birisidir. ÇTSO’nun bir görevi de Saray ve Kapaklı’da ki esnaflarla beraber buluşmaktır. Son dönemlerde bundan alınganlık gösterenler var. Alınganlık da göstermeye gerek yok. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bir markadır. Çerkezköy adına ticaret erbaplarını bir arada buluşturmak için mücadele ediyorlar. Çok fazla alınganlık göstermeden ve isimleri karıştırmadan ÇTSO ve ÇOSB diyeceğiz” dedi.

 

“GİRİŞİMCİ KENT OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERMELİYİZ”

Akay’ın ardından kürsüye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay geldi. Konuşmasının başında, iftar organizasyonunu düzenleyerek birlik ve beraberliğe katkıda bulunan Çerkezköy TSO’ya teşekkür eden Kaymakam Kubilay, ardından Çerkezköy’ün sahip olduğu potansiyele vurgu yaptı.Çerkezköy’ün, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kubilay,“İlçemiz, sanayide bir marka kent. Çerkezköy TSO da ülkemizin en önemli TSO’larından biri. Üretim ve istihdamda ilçemizin sahip olduğu potansiyelin daha da arttırılabilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi için Çerkezköy TSO ile birlikte önemli çalışmalara imza atmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. İlçemizin girişimci kent olması için yoğun bir gayret göstermekteyiz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY TSO BİZLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR

Konuşmasının devamında, Çerkezköy TSO’nun eğitime verdiği desteğe de değinen Kubilay, “İlçemiz, sanayi ve ticaret alanında nasıl‘marka kent’ ise, ilçemizin eğitim alanında da marka kent haline gelebilmesi için, Çerkezköy TSO bizlere her türlü desteği vermektedir. Sosyal Bilimler Lisesi yapılması için gerekli kararları alan Çerkezköy TSO yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.  Kubilay son olarak, ihracat ve istihdam alanlarında ödül alan firmaları tebrik etti. 

 

“HİZMET ETMEKTEN GURURLUYUM”

Programda son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan gerçekleştirdi. Çerkezköy’ün, Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Ceylan,“Çerkezköy, kendini ispat etmiş bir sanayi şehri. Burada hizmet etmekten gururluyum. Sizlere daha iyi hizmet verme gayreti içinde olacağım” dedi. İftar yemeğindeki güzel birlikteliğin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Ceylan,“Sizlerin birlikteliğini sağlayan Çerkezköy TSO’ya teşekkür ediyorum. Önemli olan yapılacak işlerde halisane olarak hareket etmek ve neticede güzel duygularla yola çıkmak.Bu bölgenin sorunlarının çözmek için hep birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu. Eğitime sağladığı katkılardan ötürü Çerkezköy TSO’ya teşekkür eden Vali Ceylan, “Önemli olan üretmek ancak ürettikten sonra buna katkı sağlayacak insanlarımıza eğitim verebilmek. Odamızın değerli katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

FİRMALARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından,Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren ve 2015 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ve sağladıkları istihdamla bölgemize büyük katkı sağlayan firmalar için düzenlenen ödül törenine geçildi. İhracatta ilk üç sırayı alan Bsh Ev Aletleri San. Ve tic. A.Ş., Polimer Kauçuk San. ve Paz. A.Ş. ile HemaExim Tic. A.Ş. ve istihdamd ilk üç sırayı alan BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.,HEMA Endüstri A.Ş. ile Arçelik A.Ş.’ye ödülleri Vali Mehmet Ceylan, Tugay Komutanı Tuğg. Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner tarafından takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10