Ünal, "Dekara ortalama 200 kilo ayçiçeği bekliyoruz"

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal,bu yıl çiftçilerin yılı olacağını belirtti.Başkan Ünal, "Bu yıl hava koşu

Çerkezköy 19.06.2016 18:17:00 0
Ünal,

SON YAĞIŞLAR İLAÇ GİBİ GELDİ

Başkan Nafis Ünal, geçtiğimiz hafta yağan yağmurların özellikle ekili ayçiçeği tarlalarına çok iyi geldiğini belirterek, “Bölgemizde son günlerde yağan yağışlar özellikle ayçiçeğine ilaç gibi geldi. Yağmurlardan sonra ayçiçeği birden boy atarak gelişme gösterdi ve kafa yapmaya başladı. Bu yıl hava koşullarının şu ana kadar beklentilerimiz doğrultusunda seyretmesi bizleri çok memnun etti ve inşallah hasada kadar da böyle devam ederde beklentilerimiz doğrultusunda ürün elde edeceğiz diye düşünüyorum. Bu yıl dekar başına ortalama rekolte beklentimiz 200 kilogram yada biraz üzeri olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

 

“ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLMESİ BİZLERİ SEVİNDİRECEK”

Bu yıl çiftçilerin beklentilerinin yılı olacağı ve çiftçinin yüzünün güldüğü yıl olacağı görüşünde olduğunu ifade eden Başkan Nafis Ünal, “ Çiftçi her yıl canla başla çalışarak hasat zamanı geldiğinde de bir yıl emek  ve alın teri döktüğü çalışmasının karşılığını almak için sabırsızlıkla bekliyor. Tabi ki fiyatta günün koşullarına göre uygun olacak ve çiftçiyi mağdur etmeyecek şekilde olduğunda dünyanın en mutlu insanı çiftçimiz oluyor.Bu nedenle eğer bu yıl tahminlerimiz tutar ise çiftçimiz alın terinin karşılığını almış ve beklentileri doğrultusunda da üretim gerçekleştirmiş olacak.dolayısıyla çiftçimizin yüzünün gülmesi bizleri sevindirecektir. Temennimiz ifade ettiğim gibi bundan böylede hava koşulları üreticimizin gönlünden geçtiği gibi beklentileri doğrultusunda gelişirde tahmin ettikleri ürünü elde ederler.Çiftçimizin mutluluğu demek ülke insanımızın mutluluğu demektir.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10