5. iftar sofrası Bağlık'ta kuruldu

Çerkezköy Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği sokak iftarlarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Bu yıl beşincisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesi'nde

Çerkezköy 20.06.2016 16:51:00 0
5. iftar sofrası Bağlık

KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA RUHUNA KATKIDA BULUNUYORUZ

Bağlık Mahalle Muhtarlığı arkasında kurulan iftar sofrasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bağlık Mahallesi Muhtarı Turan Tahsin Akgün, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaş birlikte oruç açtı. Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her mahallede iftar sofrası kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşmaya devam ediyoruz. Ramazan ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Yerel yönetim olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ

Bu yıl ilk sokak iftarının Fatih Mahallesi’nde verildiğini kaydeden Başkan Akay, “İkinci sokak iftarı Cumhuriyet Mahallesi’nde, üçüncü sokak iftarı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, dördüncü sokak iftarı da yine Büyükşehir Belediyesi katkıları ile Kızılpınar Mahallesi’nde kuruldu. Sokak iftarlarında vatandaşlarımız ile bir arada olduk, onlar ile oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık. Bugün aynı mutluluğu Bağlık Mahallesi sakinleri ile paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

SON İFTAR 28 HAZİRAN’DA

Sokak iftarlarının 21 Haziran Salı günü İstasyon Mahallesi İstasyon Cami yanında verilecek iftar ile devam edeceğini belirten Akay, “23 Haziran Perşembe günü Fevzipaşa Mahallesi Fevzipaşa İlkokulu Bahçesi’nde; 24 Haziran Cuma günü Veliköy Mahallesi eski Belediye Binası önünde; 26 Haziran Pazar günü Gazi Osman Paşa Mahallesi İstanbul Seyahat önünde; 28 Haziran Salı günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Fahri Zümbül Cami önünde verilecek iftar ile Çerkezköy Belediyesi’nin mahalle iftarları sona erecek” dedi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10