Bayramdan sonra yıkılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede 2016 yılında başlayacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümet Caddesi'ndeki köprünün Ramazan Bayramı sonrası yıkılÄ?

Çerkezköy 21.06.2016 18:02:00 0
Bayramdan sonra yıkılacak

DSİ İNCELEMELERİNİ TAMAMLADI
Çerkezköy’de taşkınların meydana gelmesinde etkin rol oynayan unsurlardan biri olarak kabul edilen Hükümet Caddesi üzerindeki köprü sorunu nihayet çözülüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprü Ramazan Bayramı sonrası yıkılıp, yenisinin yapımına başlanılacak. Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen DSİ yetkilileri, köprü üzerinde yaptıkları incelemeler neticesinde yeni yapılacak köprünün kazıklı temel olmasına karar verdi” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN ONAY BEKLENİYOR
DSİ yetkililerinin köprünün yapılacağı alanda gerekli ölçümleri gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Vahap Akay, “Gazdaş ekipleri de gerekli alt yapı kontrollerini yaptı. Yapılan bu çalışmalar neticesinde köprünün yıkılması için proje, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne onaya gönderildi. Ramazan Bayramı’na kadar gerekli yazışmaların tamamlanması ve bayramdan sonra da çalışmalara başlanması planlanıyor” açıklamalarında bulundu.

 

CADDE TRAFİĞE KAPATILACAK
Köprü yapım çalışmaları süresince Hükümet Caddesi’nin araç trafiğine kapatılacağını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Bu süre zarfında biz de Çerkezköy Belediyesi olarak Hükümet Caddesi’nde gerekli altyapı çalışmalarımızı yapacağız. Bir yandan da çekme mesafeleri doğrultusunda caddeyi genişleteceğiz” diye konuştu.

 

BELEDİYE BİNASI DA TADİLATA GİRECEK
Yeni yapılacak olan köprünün 17 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğunda olacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Aynı zamanda Belediye Hizmet Binası’nda da tadilat işleri yakında başlayacak. Belediye genelinde yapılacak olan çalışmaların tüm projeleri tamamlandı ve ihale süreci devam ediyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından belediyede gerekli tadilat çalışmaları yapılarak yeni ve güzel bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10