Akay'dan belgeli cevap

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'in Kızılpınar'da bulunan futbol sahasıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalara 'bilgilendir

Çerkezköy 27.06.2016 18:51:00 0
Akay

“EĞİTİM AALINA SPOR ALANINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı açıklamalara ilçede çıkan bir yerel gazetede “ Çerkezköy Belediyesinin bir işgali bulunuyor” diyerek cevap veren İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’e, Akay’dan cevap gecikmedi .  Açıklamada Akay ;  ‘Çerkezköy Belediyesi eğitim tesis alanını spor tesis alanına çevirmek için talepte bulundu ve Çerkezköy Belediyesinin alanda işgali bulunuyor’ denilmiştir. Belediyemizin eğitim alanının spor alanına dönüştürmek için herhangi bir talebi olmamıştır. Yer zaten planlarda spor alanıdır. Kızılpınar Belediyesinin 6 mart 2013 tarihli revizyon imar planı meclis kararı ile onaylanmış 22 Mayıs 2013 tarihinde askıya çıkarılmış, itirazlar beklenmiş, ancak bu alanla ilgili herhangi bir itiraz gerçekleşmemiştir. 22 Haziran 2013 tarihinde tadilat kesinleşerek eğitim alanı spor alanına dönüşmüştür” dedi.

 

“SEVİNDİRİCİ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

O tarihlerde İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in görev başında olduğunu kaydeden Akay “ Çerkezköy Belediyesi olarak yıllardır fiilen futbol sahası olarak kullanılmış ve şu an atıl durumda bulunan alanı sunni çimli, ışıklandırmalı ilçemize yakışacak şekilde yeni bir futbol sahası ve spor alanı olarak düzenlemek, Çerkezköy’ün öğrencilerine, çocuklarına, gençlerine kazandırmak üzere hazırlık yapılmıştır. Bu hazırlık üzerine atıl durumda bulunan mülkiyeti hazineye ait milli eğitim’e tahsisli eklerde talep edilmiştir.  Bu talepten sonra yıllardır başıboş duran alana okul yapma projesinin ortaya çıktığının anlaşılması ilçemiz açısından sevindiricidir. Tekirdağ’ın en fazla göç alan ilçesi ve en fazla göç alan mahallesinde bulunan eğitim alanının spor alanına dönüştürülürken sessiz ve ilgisiz kalınması, Çerkezköy Belediyesinin bu alanı spor alanı olarak düzenleme ihtiyacından sonra harekete geçilmesi sevindirici olduğu kadar düşündürücüdür. Alan ek-3’te fotoğrafları bulunan yıllardır gençlerin, çocukların kullandığı ve şu an atıl bulunan futbol sahasıdır. İlgisiz yöneticiler tarafından yapılan bilgisiz açıklamalarda Çerkezköy Belediyesinin işgalinin var olduğunu belirtmek talihsizliktir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10