"Dilekçemizin haklılığı ortaya çıktı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Eski Başkanı ve 26. Dönem bağımsız Tekirdağ Milletvekili adayı Mustafa Ordu iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çerkezköy'de hizmete yeni

Çerkezköy 1.07.2016 19:42:00 0

KAFEGA’DA DÜZENLENDİ

Çerkezköy’de hizmete yeni açılan Kafega’da gerçekleştirilen iftar yemeğine MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde yönetim kurulunda yer alan üyeler ile basın mensupları katıldı. Programda konuşmasına geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısını kınayarak başlayan Ordu, “Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da Allah acil şifalar versin.” ifadelerini kullandı.

 

“BİR ARPA BOYU YOL ALAMADILAR”

Çerkezköy’de çok değerli arkadaşlarıyla birlikte yıllarca siyasi hizmet verdiklerini kaydeden Ordu “ Ne kadar doğru, ne kadar topluma yararlı çalışmalar yaptığımızı gün geçtikçe daha da net anlıyorum. Benimle birlikte görev yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum; onlara minnettarım. Biz Çerkezköy’de teşkilat siyasetini bıraktıktan sonra, mevcut teşkilatlar bir arpa boyu yol alamadılar. İlçe teşkilatlarının görevi, makamlarda hizmet için bulunanları sırf muhalefet yapacağım diye eleştirmek değil, yapılan ve yapılmayanları topluma anlatmaktır.” dedi.

 

“DİLEKÇEMİZİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Eski Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde bu park sorunu gündeme getirdiğini, Bölge İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edildiğini kaydeden Ordu “ Yıllar önce Belediye’nin aldığı kararla araçlardan park ücreti alınmaya kalkışıldı. İdare Mahkemesi’ne yaptığımız itirazlar sonucunda mahkeme Belediye’nin hata yaptığını ve park ücreti alınamayacağını söylemişti. O günkü Belediye’de İdare Mahkemesi’nin kararına uymuş ve park ücreti almaktan vazgeçmişti. Tekirdağ’ın Büyükşehir  Belediyesi olmasının ardından Tekpark A.Ş.’nin kurularak yollara araç park eden sürücülerden otopark ücreti alınmasını ve geçtiğimiz günlerde Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin bu uygulamaya yönelik ‘İptal’ kararı çıkmıştır. Biz daha en başında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdik ve araçlarını yol kenarlarına park eden sürücülerden otopark ücreti alamayacaklarını belirttik. ‘Biz yaparız’ dediler ve kararlarından caymayarak vatandaştan otopark ücreti almaya devam ettiler. Şimdi ise Tekirdağ İdare Mahkemesi yıllar öncesinde olduğu gibi aynı kararı verdi ve bizim o günkü dilekçemizin haklılığı ortaya çıktı.” açıklamasında bulundu.

 

“PARK ÜCRETLERİNİ İADE EDECEKLER Mİ “

Ordu “ Yıllardır mevcut iktidar partisine ‘Hukuku tanımıyorlar’ diyenler, Belediye’yi ele geçirince hukuku tanımayarak vatandaşlardan otopark ücreti almaya başladılar. Şimdi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum. Şimdiye kadar vatandaşlardan alınan otopark ücretleri vatandaşa iade edilecek mi? Belediye’nin bu karar karşısındaki tutumu ne olacak? Çerkezköy’de bulunan siyasi parti teşkilatları Çerkezköy’e fayda sağlayacak hiçbir şeyde bulunmadılar. Saray yolu ve tren konusunda ne bir açıklama yapıyorlar, ne de bir icraat. Bu teşkilatların yapacakları açıklamalar, makamda oturanların uyanmasını ve kendilerini denetlemelerini sağlayacaktır” dedi.

 

“ÖĞE’NİN NE FAYDASI OLDU”

Ordu “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Kızılpınar ve Veliköy, Çerkezköy’ün mahallesi olmuştur. Buralardaki yollar zifiri karanlık. O yolların gerçekten ışıklandırılması gerekiyor. İktidar partisinin ilçe teşkilatı bu konuda Belediye Başkanı’na manevi destek vermelidir, fakat kendisin herhangi bir destek vermiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar ve Veliköy’de yapmak istediği aydınlatma projesine Karayolları 158 bin TL keşif ücreti istemiş. Bunun takipçisi iktidar partisinin ilçe başkanı olmalı. Abdullah Öğe henüz arpa boyu kadar yol alabilmiş değil ki. Abdullah Bey’in Çerkezköy’e bir faydası mı oldu?” diyerek tepki gösterdi.

 

“KURUNUN YANINA YAŞ DA YANAR”

Çerkezköy Belediyesini yıllardır uyardığını, bazı kesimlerce de “ Çekemiyor da eleştiriyor” sözleri ile eleştirildiğini kaydeden Ordu “ Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde 22 kişinin ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılandığını söylemek istiyorum. Suçludurlar, suçsuzdurlar ben bilemem. Buna mahkeme karar verecek. Ben Belediye Meclis Üyelerine seslenmek istiyorum. Kurunun yanında yaş da yanar. Ona göre hareket edin, imzalarınızı ona göre atın” diye konuştu.

 

“DEMEDİ DEME”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı çok sevdiğini, fakat bazı hatalardan dolayı uyarmak istediğini kaydeden Ordu “ Kadir Albayrak’a saygım sonsuzdur. Yasak dediğim halde yollardan park ücreti alındı. Başkanımız etrafındaki yardımcılarına dikkat etsin. Nasıl ki İstanbul 1994’te yerel yönetimlerde CHP’liydi ve anında değişti; 2 yıl sonra Tekirdağ’da da başka bir siyasi parti Belediyeleri kazanabilir. Oy veren seçmene yazık olur. Sonra Mustafa Ordu demedi deme” diye konuştu.

 

“YÖNETİM DİYE BİR ŞEY YOK”

Kurultay öncesi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatındaki istifalara da değinen Ordu “ Tekirdağ’da 14 tane üst kurul delegesinin 12’si istifa ediyorsa ortada MHP yönetimi diye bir şey kalmamış demektir. İlçedeki bu arkadaşlar olmaya istifalarını mı ettiler? Kendilerini partide, yönetimde mi zannediyorlardı? Yönetim diye bir şey mi vardı da istifa ediyorlar? “ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10