Çerkezköy'de bayram hareketliliği

Çerkezköy'de ramazan bayramı hareketliliği başladı. Cumartesi günü başlayan bayram hareketliliği bugün de akşam geç saatlere kadar devam etti.

Çerkezköy 3.07.2016 18:00:00 0
Çerkezköy

BAYRAM ÇARŞI PAZARI HAREKETLENDİRDİ

Ramazan ayının durgun gittiğini belirten Çerkezköylü esnaflar bayrama üç gün kala bayram alışverişlerinin hızlanmasıyla birlikte piyasanın hareketlendiğini kaydettiler. Vatandaşlar giysi almak için özellikle bol ürün çeşidi olması nedeniyle büyük mağazaları daha çok tercih ettikleri görüldü. Ancak küçük çaptaki mağazalarda da bayram hareketliliği yaşanması ilçedeki tüm esnafların yüzünü güldürdü. Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin aldığı karar ile Çerkezköy Kapalı Pazar yeri de Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere üç gün 7/24 açık olarak hizmet vermesi vatandaşları memnun etti.

 

VATANDAŞLAR ENÇOK GİYİME İLGİ GÖSTERİYOR

Vatandaşlar her dini bayramda olduğu gibi bu ramazan bayramında da çarşılardaki mağazalar olmak üzere pazardaki giyim tezgahlarına akın ettikleri görüldü. Yüzlerce esnafın tezgah açtığı pazarın Arife günü akşamına kadar açık kalacağı kaydedildi. Bayram hazırlığı yapan vatandaşlar çarşı pazarda kendi bütçelerine uygun giysileri tercih ettikleri görülürken, bazı vatandaşlar pazardan giyinmenin daha ucuza geldiğini söylediler. Bazı vatandaşlar ise mağazaları tercih etmelerinin nedenini hem kalite bakımından hem de değiştirme olanağı olması nedeniyle tercih ettiklerini belirttiler.

 

TATLICI VE ŞEKERÇİLERDE DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR
 vatandaşların bayram hazırlığı nedeniyle yaptıkları alışverişlerde tatlıcılarda  ve şekercilerde de yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle birlikte, çok sayıda iş yerlerinde bayram şekeri satışları başladı. Türlü çeşit, cam şekeri, çikolata ve lokum siparişi veren işyerlerini bayram telaşı yaşanıyor. Onlarca çeşit bayram şekerinin kilosu 8 TL ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Çikolata 10 TL ila 65 TL, lokum ise 6 TL ila 25 TL’den alıcı buluyor.

 

ESNAFLAR BAYRAM HAREKETLİLİĞİNDEN MEMNUN

Bayram öncesi hareketliliğin yaşandığı Çerkezköy’de esnaflar bayram hareketliliğinden son derece memnun olduklarını belirttiler. Esnaflar bayram hareketliliğinin başladığı Cuma akşamı itibariyle satışlarının afife günü ise tavan yaptığını ve uzun süre durgun giden işlerinin üç gün boyunca hareket kazanması yüzlerini güldürdüğünü söylediler. Bir çok esnaf ise  fiyatların geçen yılın fiyatı olduğunu. Bazı ürünlerde az bir miktar artış yaşandığını ve buda satışları etkilemediğini belirttiler. 

 

SEBZE MEYVE FİYATLARI UCUZLADI

Bayram öncesi market ve pazarda artan sebze ve meyve fiyatları bayrama üç gün kala yeniden eski seviyelerine inmesi hem esnafı hem de vatandaşları sevindirdi. Bayram alışverişlerinde yiyecek alışverişlerini de ihmal etmeyen vatandaşlar, market ve pazara akın etti. Çarşı pazarda bir hafta öncesine göre bazı sebze ve meyve fiyatları  yüze elli ve altmış oranında bir düşüş oldu. Buna göre sivri biber 1.50 ila 2 TL’ye inerken  4 TL ile 6 TL’ye çıkan domates ise domatesin 2 TL’ye üşmesi vatandaşları memnun etti. Ayrıca patlıcan,1.00-1.50 TL, patates 1 TL, kayısı 2-3 TL, Şeftali 1.50-2 TL, kiraz ise 5-10 TL arasında satılıyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10