Beşiktaş futbol okulu Çerkezköy'de açıldı

Çerkezköy'ün tanınmış simalarından, Çerkezköyspor da antrenörlük ve genel kaptanlık yapmış, aynı zamanda Olimpiyat Halı saha işletmecisi olan Kenan Topçu Beşiktaş Futbol okulunun Çer

8.07.2016 18:42:00 0
Beşiktaş futbol okulu Çerkezköy

ANTRENÖRLÜĞÜ SEFER EKİZOĞLU YAPACAK

Beşiktaş Futbol Okulu Çerkezköy’de hizmet vermeye başladı. Teknik sorumluluğunu Çerkezköy’ün tanınmış simalarından, Çerkezköyspor da antrenörlük ve genel kaptanlık yapmış, aynı zamanda Olimpiyat Halı saha işletmecisi olan Kenan Topçu’nun yapacağı Beşiktaş Futbol Okulunun antrenörlüğünü de Spor kamuoyunun yakından tanıdığı Sefer Ekizoğlu yapacak.

 

KATILIMIN YOĞUN OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Uzun zamandır hayalini kurdukları projeyi bu yıl hayata geçirdiklerini ifade eden Kenan Topçu, “Beşiktaş Futbol okulunu Çerkezköylü çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Haziran ayı itibariyle top başı yaptığımız okulumuzda 6-15 yaş arası çocuklarımızı ve yaş kategorilerine göre gruplarımız mevcut. Kısa zaman olmasına rağmen katılımın yoğun olması bizleri sevindirdi” diye konuştu.

 

BEKLENTİLER OLDUKÇA YÜKSEK

Beşiktaş Jimnastik kulübünün Türkiye’de alt yapılara en fazla önem veren kulüp olduğunu sözlerine ekleyen Topçu, “bizim de futbol okulu projesinde Beşiktaş’ı resmi paydaş olarak seçmemizin sebebi de budur. Beşiktaş kulübü benim futbol ve antrenörlük bilgimden, biz ise Beşiktaşın alt yapı değerlerinden yararlanmak istiyoruz. Beşiktaş’ta alt yapıya önem veren, futbolun ve futbolcunun çekirdekten yetiştiği bilincine sahip bir alt yapı yönetimi var. Bu yüzden futbol okullarına çok fazla değer verip ilgileniyorlar. Bu anlamda Çerkezköy Beşiktaş futbol okulundan da beklentileri yüksek” dedi.

 

SPORU HAYAT FELSEFESİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Futbol okuluna en başından beri başlangıç olarak Haziran ayını seçtiklerini ifade eden Kenan Topçu, “okulların tatil zamanı ve öğrencilerin dinlenmeye, sosyalleşmeye ihtiyaçları var. Beşiktaş gibi bir markanın formasını terletmek, öğrenciler kadar velileri de gururlandırıyor. Sadece Beşiktaşlı değil diğer takım taraftarı çocuklarımızın da katılımı da bir o kadar yüksek. Yaşları küçük ancak velileri sayesinde olaya profesyonel bakmayı beceriyorlar. Tüm yıl boyu devam edecek olan futbol okulumuzda sporu hayat felsefesi haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

EN TİTİZ OLDUĞUMUZ KONU EĞİTİM VE SAYGIDIR

Topçu konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “BJK futbol okulunda en titiz olduğumuz konu eğitim ve saygıdır. Futbol okulunda sadece futbol nasıl oynanırı öğretmiyoruz. Bir futbolcu nasıl davranmalı, takım çalışmasında nelere dikkat edilmeli, zamanı nasıl yönetmeli, arkadaş ve aile ortamında nasıl davranılmalı bunları da öğretiyoruz. Haftada 4 saati futbola ayırmayı planlarken, 1 saati de eğitime ayıracağız. Bu eğitimler profesyonel olarak bilgisayar ortamında slayt gösterimleriyle sağlanacak. Amacımız her zaman vatana ve ailesine hayırlı bireyler yetiştirmek. Bu aşamada veliler de çok önemli faktördür. Bu yaşlarda kültür haline gelen karakter için takım olgusunun oldukça iyi bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Tüm velilerinde buna inanması gerektiğini düşünüyorum”

 

Haber / Faik Onur Kaya


0282 726 91 91
0282 747 65 10