Magandalara kim dur diyecek!

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte düğün sezonuna da açılırken, ilçenin birçok noktasında yapılan düğün merasimlerinde kendini bilmez birkaç kişinin silahlarıyla havaya gelişi güzel ateş e

Çerkezköy 10.07.2016 22:28:00 0
Magandalara kim dur diyecek!

MAGANDALAR TÜREDİ

Futbol, düğün, mahalle, trafik, gürültü, çarşı, Pazar, egzoz magandası derken son yıllarda bir de düğün magandaları türedi. Ülkemiz için geri kalmışlık görüntüsü oluşturan ve binlerce insanımızın ölümüne, yaralanmasına ve acı çekmesine neden olan düğün, asker uğurlaması ve maç sevinci nedeniyle ateşlenen silahlar, kamu düzenini bozucu eğlenceler sorununa artık kesin bir çözüm getirmenin zamanı geldi de geçti bile.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye için düğün mevsimi geldi mi 'cenaze' mevsimi de geldi demektir. Dört bir yandan maganda kurşunuyla ölüm haberleri yağmaya başlar. İlçemizde de Ramazan ayının bitmesiyle birlikte başlayan düğün merasimlerinde gelişi güzel havaya ateş edilmesine tepkiler de çığ gibi büyümeye devam ediyor.

 

YEKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

İlçemizin birçok noktasında yapılan düğün merasimleri sırasında magandalar vakit kaybetmeden silah yada tüfeklere sarılarak sevinç nidaları eşliğinde havaya kurşun yağdırırken, vatandaşların da ortak tepkisi ‘bu şehir eşkiyalarına kim dur diyecek’ oldu. Yetkilileri göreve çağıran mahalle sakinleri ve vatandaşlar konu hakkında daha duyarlı ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ettiler.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10