Gelini paşa istedi

Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Çerkezköy'e gelerek yeğeni Tuğrul Öztürk'e kız istedi. Güveniş Caddesi Karadiş sokak da ikamet eden Güneysu Ailesi'ne ellerinde bohÃ

Çerkezköy 10.07.2016 22:32:00 0
Gelini paşa istedi

SOKAĞIN GİRİŞ VE ÇIKIŞI KAPATILDI

Akşam saatlerinde Çerkezköy’e gelen Orgeneral Akın Öztürk ve beraberindekilere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da eşlik ederken, Karadiş sokağın giriş ve çıkışı güvenlik amacıyla araç trafiğine kapatıldı. Sokağın  giriş ve çıkışında asker ve emniyet mensupları deyim yerindeyse kuş uçurtmazken, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ile Merkez Komutanlığı’nda görevli personel de sokak üzerinde hazır bulundular.

 

KAPIYA KADAR UĞURLADILAR

Yaklaşık üç saatlik kız isteme töreninin ardından genç çift Melek Güneysu ile Tuğrul Öztürk’e söz yüzüklerinin takıldığı öğrenildi. Törenin ardından evden ayrılan Orgeneral Akın Öztürk ve beraberindekileri Güneysu ailesi kapıya kadar uğurladı. Sokağın giriş ve çıkışının kapatılmasının ardından sokak üzerinde askeri personel ile emniyet mensuplarını gören mahalle sakinleri balkon ve pencerelere çıkarak ne olduğunu merak edercesine şaşkın ve tedirgin bakışlarla durumu anlamaya çalıştılar. 

 

MUTLULUKLARINA ORTAK OLDUK

Baba Necati Güneysu yaptığı açıklamada, “kızım İzmir de Mimarlık okurken inşaat mühendisi olan Tuğrul Öztürk ile tanışıp arkadaş olduktan sonra evlilik kararı aldılar. Bizlerde aile büyükleri olarak çocuklarımızın evlilik yolunda ilk adım olan aile arası söz yüzüklerini takarak mutluluklarına ortak olmuş olduk” dedi. 2013-2015 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Akın Öztürk, şuanda Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeliği görevinde bulunuyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10