Greyder'e AK Parti'den ikinci red

Çerkezköy Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısı komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere yeniden toplandı. İlk toplantıda büyük bir konusu haline gelen greyder konusu bir kez daha günd

Çerkezköy 11.07.2016 19:59:00 0
Greyder

 KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Ramazan Bayramı öncesinde yapılan Temmuz ayı Meclis toplantısında komisyonlara havale edilen ve aynı gün içinde komisyonların toplanarak gündem maddelerini karara bağlaması beklenirken, Ak Partili meclis üyeleri komisyonlara katılmamış ve toplantı da gündem maddelerinin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı öncesinde görüşülerek karara bağlanması için düne ertelenmişti. Dün yapılan Meclis toplantısına mazeret bildiren Nedim Yılancı, Ali Çalışkan, Seyithan Caferoğlu, Dilaver Burak, Mehmet Soyhan ve Ömer Kılınç katılmadı.

 

CAMCI VE ORDU BİRLİKTE TAKİP ETTİ

Toplantı öncesinde AK Parti Grup sözcüsü Şükrü Dumanlar, meclis salonunda bulunan izleyicilere ait sandalyelerin olmayışına tepki göstererek keşke diğer sandalyelerde kaldırılsaydı diyerek serzenişte bulundu. Toplantı öncesinde meclisi takip etmek isteyenler için sandalyeler meclise getirilirken, toplantıyı CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu ile beraber takip etti.

 

KAMERA BİZİ GÖREMİYORSA KALDIRILSIN

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Ak Parti grup sözcüsü Şükrü Dumanlar, “dokuzuncu gündem maddesi sonunda aldığımız karar vardı. Siz oylamaya götürdünüz ve oylama neticesinde oy çokluğuyla saat 16.30’da yapılması gereken oylama için ret oyu verdik. Ret oyumuzu teyit etmek için tekrar bizi aradılar. Bizleri neden arıyorlar anlam veremedik. Burada ki kayıtları izlemiyorlar mı kimin evet yada hayır dediği belli olmuyor mu? Eğer bu kamera bizleri göremiyorsa bu kameranın kaldırılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN AKAY BİR EKSİKLİĞİN OLMADIĞINI İFADE ETTİ

Belediye başkanı Vahap Akay ise Ak Parti grup sözcüsü Şükrü Dumanlara belediyede gerekli kayıtlar mevcut olduğunu ve herhangi bir eksiklik olmadığı cevabını verdi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Komisyon üyeleri satış kararına oy birliğiyle karar verirken, meclis üyeleri de komisyon kararını oy birliğiyle kabul ederek karara bağladı.

 

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Plan ve Bütçe Müdürlüğünün 23.06.2016 tarih ve 221 sayılı Fevzipaşa mahallesi 138 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin incelenerek oylanması hakkında da komisyondan çıkan oy birliğiyle olur kararına meclis üyeleri de oy birliğiyle karar verdi. Plan ve proje müdürlüğünün 23.06.2016 tarih ve 222 sayılı istasyon mahallesi 1587 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin incelenerek oylanması konusu görüşmeye alındı. Komisyonda oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesi meclis üyeleri tarafından da oy birliğiyle karara bağladı.

 

PLAN NOTLARI DEĞİŞİKLİĞİ DE KARARA BAĞLANDI

Plan ve proje müdürlüğünün 23.06 223 sayılı 1/1000 ölçekli Çerkezköy 6. Etap Revizyon Uygulama İmar Planına ve İlçemiz Veliköy Sanayi İmar Planına Plan Notu eklenmesi hk. müzekkeresinin müzakeresi, 224 sayılı Kızılpınar 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği hk. müzekkeresinin müzakeresi  ve Recep Eş, Kenan Yoleri ve Ali Yoleri’nin 23 Haziran tarih ve bila sayılı Kızılpınar Mahallesi  308 ada 16-17-18 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin incelenerek onaylanması hk. dilekçesinin müzakeresi de komisyondan oy birliğiyle geçti. Komisyonların aldığı kararları meclis üyeleri de oy birliğiyle kabul ederek kara bağladı.

 

GREYDERİ İADE EDİN

Toplantının devamında komisyona havale edilen Bony Tekstil İşletmelerinin Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1478 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve konut alanı olan yerin ticaret alanına çevrilmesi görüşüldü. Oylamaya geçilmeden önce söz alan Ak Parti Meclis üyesi Remzi Garip, “Bayram öncesi yaptığım konuşmanın tekrarı olacak ama Ak Partinin görüşünü tekrar etmek istiyorum. Oylama yapılırken, tek tek meclis üyelerinin isimlerini kimin evet dediğini kimin hayır dediğini zabıtlara geçmesini talep ediyoruz. Söylediğim gibi biz özünde bu imar tadilatına karşı değiliz. Karşı olduğumuz bu tadilatın menfaat karşılığı yapıldığını bunun karşısında menfaat sağlandığını ve bunun da netice itibariyle oylandığı taktirde idari ve adli sonuçlarının olacağını tekrar ifade etmek istiyorum. Bizi bu konuda dilekçe vermeye zorlamayın. Gelin bu aldığınız greyderi geri iade edin. Bu yanlış bir işlem olmuştur” diyerek bir kez daha konuya tepkisini dile getirdi.

 

HERŞEY MECLİSİN HUZURUNDA GERÇEKLEŞİYOR

Garip’in ardından konuşan Başkan Akay ise, tek tek oylama yapılmasına gerek olmadığını ifade ederek, “kimin oy verip vermediği ortaya çıkacak. Öncede fikrinizi beyan ettiniz. Burada herhangi bir zorlama yok. Dilekçe verip vermemeniz tamamen sizin kendi inisiyatifinizdir. Ortada yanlış bir işlem yok ve ortada sağlam bir menfaatte yok sizin tabirinizle. 1 Temmuz tarihinde de aynı şeyi söylemiştik bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Siz grup başkanınız ifadesiyle burada yeterli incelemeyi sağlayamayacağınızdan dolayı meclisi terk ettiniz. Grup yarım saat sürmüş ve siz aynı şekilde o komisyonu toplayıp yeterli bilgiyi alıyormuşsunuz izlenimine kapılıyorum. Bu konuda yeterli olarak kamuoyu da bilgilendirilmiştir. Her şey meclisin huzurunda gerçekleşmiştir” dedi.

 

BİZ BURADAN KAÇMADIK

Başkan Vahap Akay’ın ardından söz isteyen Şükrü Dumanlar ise yaptığı konuşmada, 1 Temmuzda yapılan konuşmayı kabul etmediklerini belirterek, “Buradan görevden kaçmadık. Remzi bey gerekli açıklamayı yaptıktan sonra oylamayı talep ettik ve sizde oylattınız, ikinci oturuma katılamayacağımızı beyan ederek ayrıldık. Biz buradan kaçmadık” cevabını verdi.

 

TOPLANTI YARIM SAAT SÜRMEDİ

Bir diğer Ak Parti Meclis üyesi Melek Şen de yaptığı açıklamada, “Komisyona bende katıldım. Komisyona 10.00’da başladık ve 11.30’da çıktık. Yani komisyon yarım saat değil bir buçuk saat sürdü. Burada bir yanlış bilgilendirme var. Oturup çay içtik ama konularımıza devam ettik. Yarım saatlik bir iş değilmiş ve bunu da bugün de gördük” ifadelerini kullandı.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KARARA BAĞLANDI

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi Ak Partili üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı. G.M.K.P.Mahallesi 220 ada 55 nolu parselin yolda kalan kısmının Belediye sorumluluğunda kalan 414 metrekare miktarındaki kısmın kamulaştırılması hususunun yeniden yapılacak incelemeler çerçevesinde bir sonraki meclis toplantısında karara bağlanması hükmü yer aldığından konunun karara bağlanması adına komisyona havale edilen gündem maddesi komisyondan oy birliğiyle geçerken, komisyon kararını meclis üyeleri de oy birliğiyle kabul ederek karara bağladı.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN KANAYAN YARASI OLAN KAVAK DERESİNE DEĞİNDİ

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından gündem dışı söz alan MHP’li Meclis üyesi Hasan Sakallı, Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan ve yıllardır Çerkezköy’ün kanayan yarası haline gelen Kavak deresinden çevreye yayılan kötü kokulara değinerek, “Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan Kavak deresi aşırı koku yapıyor. OSB kimyasal atıklardan kaynaklanan hatta kansorejen etkisi olan bir olay yaşanıyor. Bu derenin OSB arıtma tesislerine derin deşarj borusuyla birleştirilerek bu derenin ıslaha gidilmesi konusunu bir sonraki oturumda görüşülmesi ve bir komisyon oluşturularak OSB yönetim kuruluyla birlikte ortak bir toplantı yaparak bir çözüm bulalım. Bir diğer konuda TESKİ’den büyük şikayetler var. Su hizmetlerinde sayaca kadar olan arızası bakımı TESKİ’ye ait sayaçtan önceki suyun kaçak olması TESKİ’yi etkiler aboneyi etkilemez. Bahçe içinde kaldığı için biz buraya bakmayız sizin uhdenizde siz kendiniz bakacaksınız diyerek vatandaşa zor kullanıyorlar. Vatandaşa bir külfet getiriyor. Sayaca kadar olan işletmenin bakımı teksiye sayaçtan sonrası da aboneye ait olması lazım. Bunu TESKİ bir şekilde çözüm bulmalı” diye konuştu.

 

ÇALIŞMA 15-20 GÜN İÇİNDE NETLEŞİR

Sakallı’nın sorularını cevaplandıran Başkan Akay ise, “parsele kadar vatandaş, parselden sonra TESKİ bunun sorumluluğunu üzerine almış durumda. Bununla ilgili bir iyileştirme çalışma tavsiye edilebilir mi buna bakarız. Kavak deresi ciddi sorunlardan bir tanesidir. Biz TESKİ’ye bu konuyu geçen sene itibariyle bildirerek çalışma yapmalarını talep ettik. Aynı anda OSB kavak deresinin bir diğer ucu yani Pınarçanın oradan geçen otobanın bağlı olduğu kısımdan OSB proje başlattı ancak çalışmayı diğer uçtan başlattılar. Bizde aynı projeyi aldık ve BSH köprüsünün oradan başlayarak itfaiye köprüsünün olduğu alan kısmıyla ilgili talepte bulunduk. Çalışma ortaya kondu. O alanla ilgili bir yenilemeyi hedefler içine koyduk. 15-20 gün içinde çalışma netleşir ve biz orada ki dereyi ıslah ettiğimiz anda sorunu da aşacağız. Önümüzdeki meclise geldiğimizde bunu daha somut halde sizlerle paylaşırız” cevabını verdi.

 

MİLLİ EĞİTİMİ KINADI

Toplantı sonunda söz alan bir diğer isim ise Uğur Erem oldu. Kızılpınar da ki Futbol sahası konusuna değinen Erem, “ciddi anlamda spor alanı ihtiyacı olduğu için 10 yıldır saha olarak kullanılan alanın Milli Eğitim tarafından ne hikmetse ısrarla futbol sahası yapılmasına izin vermemesini şiddetle kınıyorum. Kızılpınar’ı temsil eden Ak Partili arkadaşlarım olmak üzere ne düşündüklerini merak ediyorum. Milli eğitimin buraya okul yapacağız gerekçesi geçerli bir gerekçe değildir. Şu anda kızılpınarda iki tane 40 derslikli okulun temeli atıldı. 2016-2017 yılında plan ve bütçeye alınma şansı hiç yoktur. Siyasi bir engelleme görüyorum. Ak Partili arkadaşlarımızın diğer konulara gösterdikleri duyarlılığı bu konuya göstermelerini bekliyorum. İmara gösterildiği kadar hassasiyetin eğitim ve spor konularına da göstermelerini rica ediyorum. Son olarak da bir siyasi parti üyesinin Atatürk hakkında yapmış olduğu hakareti kınıyorum ve bunun da tutanaklara geçmesini istiyorum” dedi.

 

ORTAYA HİÇBİR ŞEY KOYMAMIŞLAR

Yer hali hazırda spor alanı ve biz yenileme yaparak Çerkezköy’e güzel bir proje kazandırmak istedik diyerek söze başlayan Başkan Vahap Akay ise şunları söyledi; “Ancak biz ortaya proje koyduktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapacağını sözlü olarak ifade ettiler. O alanın 10 sene boyunca hatırlamadıkları için kendilerine teşekkür ettim. Bir spor alanı yapma talebimiz var, okul da yapacaklarsa ona da razıyız. Yeter ki ortaya bir sonuç çıksın. Spor alanı tadilatına dönüştüren biz değil geçmiş dönem ki Kızılpınar Belediyesidir. Bunu da kendilerine tarif ettik ve Kızılpınar belediyesi zamanında eğitim alanından spor alanına dönüşmüş ve ortaya hiçbir şey koymamışlar”

 

AK PARTİNİN YAPTIĞI İCRAATLAR ORTADADIR

Akay’ın ardından söz alan Remzi Garip ise, “Ak Parti gurubu hiçbir zaman bu ülke için yapılacak icraatlara karşı gelmemiştir, gelmezde. Ak Parti hükümetini 14 yıllık Türkiye de yaptığı icraatlar ortadadır. Bize göre siz yapamadıklarınızı Ak Partiyi öne sürerek kendinizi savunmaya almak istiyorsunuz. Bu suçlamalarınızı asla kabul etmiyoruz. Ak Parti sekreterinin verdiği ifadeye hiçbir meclis üyesi katılmıyor, burada ki yerel yönetimimiz de katılmıyor. Gerekli işlemler yapılmıştır ve sonuna kadar yaptığı söylemlerden dolayı gereken cezayı da alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR AÇIKLAMA

Toplantıda son olarak konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “gerekli açıklamalar yapıldı ve son kez söylüyorum alan spor alanı olduğu için üç ay önce alana spor sahası yapmak için hazırlığa girdik. Bu bildiriyi yaptıktan sonra yerle alakalı talepte bulundular ve ona da razıyız diyoruz. Yaptığımız işe bakmaya çalışıyoruz. İl Milli Eğitim o alanı Çerkezköy belediyesi işgal etmiştir dedi. Bende telefonda yerin çayırlık olduğunun farkında mısın dedim. Biz iş ortaya koymaya çalışıyoruz buna da destek olmaya çalışan herkesle beraber yapmak istiyoruz. Ak parti ilçe yöneticisi tarafından hiç kimse açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir açıklama yapılmış. CHP, MHP ve Ak Parti İlçe yönetimi tarafından gerekli açıklamanın yapıldığı görmek kendi şahsım adına da sevindiricidir” dedi.

 

MECLİS 1 EYLÜL TARİHİNDE TOPLANIYOR

Yapılan konuşmaların ardından Temmuz ayı Meclis toplantısı sona ererken, Ağustos Meclisinin tatile girecek olmasından dolayı bir diğer meclis toplantısı 1 Eylül tarihinde yapılacak.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10