Alt yapı temel atma töreni yarın yapılıyor

TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallesi'nde başlanacak olan Kanalizasyon Altyapı çalışmaları için yarın temel atma töreni düzenleniyor.

Çerkezköy 13.07.2016 18:31:00 0
Alt yapı temel atma töreni yarın yapılıyor

TEMEL ATMA TÖRENİ SAAT 12.00’DA YAPILACAK

Kızılpınar’ın uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen alt ve üst yapı çalışmalarında sona gelindi.  TESKİ tarafından yapılacak olan Kanalizasyon altyapı çalışmaları için yarın temel atma töreni düzenlenecek. Kızılpınar Mahallesi Hürriyet caddesi Alper sokak ta bulunan Futbol sahasının yanında saat 12.00’da yapılacak olan temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKi Birim Müdürleri, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri ve Kızılpınar halkı katılacak.

 

BACALAR VE TERFİ MERKEZLERİ DE OLACAK

Yapılacak olan alt yapı çalışmaları kapsamında 3 bin 860 metre 1400’lük büs, 944 metre 900’lük büs, 998 metre 500’lük büs, bin 894 metre 400’lük büs, 3 bin 161 metre 300’lük büs ve 66 bin 657 metre 200’lük büs çalışmasın ın yanı sıra bacalar ve terfi merkezleri yapılacağı ifade edildi.

 

ÇALIŞMALARIN 2018 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yapılacak olan çalışmalar kapsamında ekiplerden biri önce Veliköy arıtma tesisinden başlayarak Kızılpınar’a kollektör hattını getirecek. Bir diğer ekipde Kızılpınar içinde çalışmalarına başlayacak. Ekip sayıları artırılarak çalışmaların devam edeceğini ifade eden yetkililer, çalışmaların 2018 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini söylediler.

 

KAYMAKAM KUBİLAY KATILACAK MI KATILMAYACAK MI?

Kanalizasyon altyapı çalışmalarının yapılıp tamamlandığı alanlarda da yol ve kaldırım çalışmalarına başlanacak. Diğer yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesinin yaptığı proje açılışlarına bir türlü katılmayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yarın ki temel atma törenine katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.

 

TEMEL ATMA TÖRENİ HAKKINDA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR 

Diğer yandan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, önceki gün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek yapılacak olan temel atma töreni hakkında fikir alışverişinde bulundular. Gerçekleşen ziyarette TESKİ Genel Müdür Yardımcıları İbrahim İçöz, Abdullah Şener Ergin, İbrahim Feyzi Ünal, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Kenan Güneş ile Su ve Kanal İşletmeleri Daire Başkanı Fatih Başaran’da hazır bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10