'Yan yattı çamura battı senaryosuna gerek yok'

MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi Temmuz ay meclis toplantısında gündem yaratan 'Greyder' tartışmasına yeni bir boyut kazandırdı. Ordu konuşmasında, â??

Çerkezköy 13.07.2016 19:18:00 0
 

 ŞARTSIZ MENFAAT SAĞLAMIŞ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çerkezköy Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısının iki oturumunda da meclisi geren ‘Greyder’ tartışmasına MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu da eklendi. Pazartesi günü yapılan ikinci oturumda meclis toplantısını takip eden Mustafa Ordu, yaşanılan tartışma hakkında da açıklamalarda bulundu. Ordu yaptığı konuşmada, “Temmuz ayı olağan meclis toplantılarında Ak Parti grubu adına söz alan Remzi Garip, GMKP Mahallesi hudutları içinde bulunan 36 dönüm yer kaplayan ve mevcut imar planlarında orta yoğunluklu konut alanı emsal 1.50 yükseklik 30.50 metre yapılaşma şartlarında bulunan 1478 ada 1 numaralı parselde yapılması istenilen değişiklik ile arsanın tamamının ticaret alanına dönüştürüleceğini açıklamıştır. Konuşmacı sözlerinin devamında bu arsa sahibinin imar planı tadilatı yaptırmak için belediyeye güya şartsız menfaat sağlamış olduğunu iddia etmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

SAVUNMALAR ZAYIF KALMIŞTIR

Mustafa Ordu, konuşmacı Remzi Garip’e göre yeni ve fiyatı da belli olmayan bir greyder belediye meclisin huzuruna getirilmiş ve oy birliğiyle bu meclis bu bağışa evet demiştir diyerek, “kendilerine göre yapılan bağışın şartsız bir bağış olmadığını sözlerine ekleyen Ak Parti Meclis üyesi Remzi Garip, bu  ikna yoluyla belediyeye kazandırılan greyderin karşılığında imar tadilatı yapılmasına şartsız bir bağış diyebilir miyiz? Bunu herkes kendine sorsun. Greyder pazarlıklarını kimler yaptı bilmiyoruz. Aramızda bilenler mutlaka vardır diyerek sözlerini sürdüren konuşmacı Tekirdağ meclisinde grubum adına yaptığım konuşmada bu tadilatın anlaşmalı bir tadilat ve sakıncalı olduğunu, bu tadilatın görünürde belediyemize menfaat sağladığı açık ve net bir şekilde olduğunu ifade ettim. Bu fiilin Türk ceza kanununda görevini kötüye kullanarak irtikap suçu işlendiği izlenimini verdiğini açıkça ifade ettim, diyerek sözlerini tamamlamış ve belediye başkanı ile meclis üyelerini zan altında bırakmıştır. Ak Parti grubu adına söz alan konuşmacının suçlamalarına karşı belediye başkanı ve meclis üyelerinin savunmaları zayıf kalmıştır” dedi.

 

GÜVENİRLİĞİ YOK ETMEMEK GEREKİR

Kamuoyunun konu hakkında detaylı bir açıklama beklediğini ifade eden Ordu, “konunun açıklığa kavuşması için daha doyurucu ve kafalarda soru işareti bırakmayacak açıklamalar yapılmalıdır. Vakit geçirilmeden bu açıklamalar yapılmalıdır. Öte yandan Ak Parti grubu adına söz alan konuşmacının mecliste oy birliği ile aldıkları bağışı kabul etme kararını inkar etmek için yaptığı manevranın ibretle izlenmesi gerektiğine dikkat çekmek isterim. Belediye meclisinde görev yapan üyelerin biraz olsun omurgalı olmaları beklenir. Dün kabul ettiğinizi yarın inkara kalkışırsanız, sizin ne olduğunuzu vatandaş zaten bilir ve değerlendirir de, asıl önemli olan bu tür hareketler bulunduğunuz kurumlara onarılması çok zor olan zarar verir, vatandaşın kurumlara güvenini yok edersiniz. Kişiler gelip geçici, kurumlar kalıcıdır. Kurumların güvenirliğini yok etmemek ve ona göre davranmak gerekir” diye konuştu.

 

ŞARTSIZ BAĞIŞLARI KABUL ETME YETKİSİ OLDUĞU GÖRÜLÜR

Mustafa Ordu konuşmasına şöyle devam etti; “Bir başka önemli konu da bu olayın, geçmiş dönemlerde 5 yıl belediye başkanlığı yapmış birinin şartlı bağış ile şartsız bağışın belediyenin hangi organı tarafından kabul edileceğinden habersiz olduğunu ortaya çıkartmış olmasıdır ki; bize Çerkezköy’ün yasalardan haberi olmayan biri tarafından 5 yıl yönetildiğinin ibret verici bir kanıtıdır. 5393 sayılı belediye kanunu, Belediye Meclisin görev ve yetkileri bölümüne bakıldığında; Madde 18- g) bendinde Belediye Meclisinin ancak Şartlı Bağışları Kabul etme yetkisi olduğu görülür. Yine aynı kanunun Belediye başkanının görev ve yetkileri bölümüne bakıldığında Madde 38-l)bendinde Belediye başkanının Şartsız bağışları kabul etme yetkisi olduğu görülür”

 

KAFALARDA BAŞKA HESAPLAR VAR

5 yıl belediye başkanlığı yapmış birinin bağış konusunun meclis kararıyla kabul edilmesinin ancak şartlı bağışlarda olacağını bilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, “Kafalarda başka hesaplar var da onun için o gün evet demişler,o hesap gerçekleşmediği için bu gün hayır diyorlarsa onu bilemem. Ancak sonuçta greyder bağışının mecliste oy birliği ile kabul edilmiş olması bir irtikap suçu oluşturursa Ak Parti grubu bu suça ortak olmuştur. Çünkü Belediye meclisi greyder bağışını oy birliği ile kabul etmiştir. Yani Ak Partili üyeler de greyder bağışının kabulüne evet demişlerdir. Şimdi yan yattı, çamura battı senaryoları ile kıvırtmak bu gerçeği değiştirmez. Son kez tekrar ediyorum, Bağış meclis kararıyla kabul edilmiştir dolayısıyla şartlı bağıştır. Ötesi müfettişlerin ve gerekirse yargının bileceği iştir. Bunun dışındaki polemikler boş laf ve dedikodudan öteye gitmez” dedi.

 

GİZLEMEK İÇİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER ETTİ

Mustafa Ordu konuşmasının devamında ise, “Remzi Garip dilekçeden bahsederek aklı sıra belediye başkanını tehdit etmeye kalktı. Böyle bir dilekçenin olamayacağı ortadadır. Az önce de bahsettiğim gibi greyder bağışında eğer bir suç işlenmişse belediye meclisi oy birliği ile bağışı kabul ettiğine göre Ak Partili meclis üyeleri de bu suça ortak olmuştur. Dolayısıyla kendi kendilerini şikayet gibi bir olayın 15 yıllık Ak Parti icraatlarına bakıldığında gerçekleşmesini beklemek mantıklı bir davranış olmaz. Tam tersi Ak Parti kadroları benzer hatta daha vahim olayların üzerini örterek gizlemek için bütün imkanları seferber etmiştir. Hatta bu tür olaylara bulaşanları korumak için kendi kadrolarına bile alabilmişlerdir. Tam da bu noktada küçük bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim; Geçtiğimiz dönemlerde Çerkezköy de yerel siyaset yapan bir yönetici o zaman Çerkezköy ilçe sınırlarında bulunan İsmetpaşa Mahallesinde bulunan okul yerini arsa ofisinden okul yapacağı vaadi ile satın almış daha sonra bu arsayı ifraz ettirerek 3 parçaya bölmüş, bir parçaya otel, ikinci parçaya yüzme havuzlu rezidans yapmış, üçüncü parçayı da kimine göre benzinlik kimine göre de AVM yapmak için bekletmektedir. Okul yerinin yağmalanmasını izleyen devlet şimdi okul yapmak için aynı mahallede arsa aramaktadır. Devletin okul yapılmak için planlanan arsasından bu kadar büyük ve organize bir zenginleşmenin ikinci bir örneği Trakya da yok ta Türkiye de var mı doğrusu bilmiyorum. Yine aynı yöneticinin kendi havuzlu villasının olduğu arsaya imar kanunu yok sayılarak yaptığı bina yola tecavüz etmedi mi? Duyarlı vatandaşların şikayeti üzerine binanın yola tecavüz eden kısmı yıkılarak diğer kısmı kullanılmaya devam etmedi mi?” diye konuştu.

 

BU İŞİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM

Ordu, ‘İrtikaptan da yargılanan ve dava nasıl olduysa zaman aşımına uğradığı için cezadan kurtulan bu yerel yönetici şimdi hangi siyasi parti de siyaset yapıyor?’ diyerek, “Bilenler hemen hatırlamıştır. Evet bu yerel siyasetçi şu anda Ak Partide yerel siyaset yapıyor. Benzer hatta daha vahim olaylara karışan siyasilere kucak açan, onları koruyup kollayan parti şimdi kendi oyları ile kabul ettiği bağış için şikayet dilekçesi falan vermekten bahsediyor. Hadi oradan be her gün vatan için kendilerini feda eden kahraman şehitlerimizin toprağa verildiği günlerde yüreğimiz dağlanıyor, güldürmeyin insanı. Siz kim, oy birliği ile mecliste kabul ettiğiniz greyder bağışından sözde yolsuzluk üreterek üzerine gitmek kim? Şairin VATAN için şiirinde dediği gibi, (Neler yapmadık şu vatan için! Kimimiz öldük; Kimimiz nutuk söyledik.) siz ancak nutuk söylersiniz. Şimdi Ak Parti İlçe Başkanından başlamak üzere, İl başkanı, Milletvekilleri ve Genel merkez yöneticilerine bir çağrı yapıyorum. Yolsuzluklar konusunda sicilinize küçük ve ak bir parantez açmak istiyorsanız İsmetpaşa Mahallesi orada duruyor. Devletten okul yapacağım diye alınan arsaya yapılan otel ve havuzlu rezidanslar orada duruyor, en yüksek rantı nasıl sağlar diye boş bekletilen ve üzerinde projeler üretilen arsa orada duruyor, Bu işleri yapan ve yargılandığı irtikap davasından nasıl olduysa zaman aşımı nedeniyle ceza almadan kurtulan yöneticinin dosyası yargı arşivinde duruyor ve en önemlisi o yerel yönetici de hala Ak Parti kadrolarında yer alıyor; Yolsuzlukların üzerine gidilmesi ve tüyü bitmemiş yetimin hakkının aranması konusunda samimi iseniz şimdi ne yapacaksınız merakla bekliyorum! Ben de her zaman olduğu gibi hesap sormak için buradayım, Çerkezköy’deyim, bu işin örtülmesine izin vermeyeceğim” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10