Yer buldular, kiralıyorlar

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 81 il ve ilçelerine dağılan Suriyeliler, burada yaşamını sürdürüyor. Vatandaşlık verilmesi tartışmaları gündemdeki yerini korurk

Çerkezköy 13.07.2016 19:24:00 0
Yer buldular, kiralıyorlar

DİLENİYORLAR
2011 yılından bu yana Suriye'de süren iç savaş nedeniyle Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bu sığınmacılar ülkenin değişik kentlerine yayılırken., resmi kayıtlara göre Çerkezköy'de de yaklaşık 2 bin Suriyeli yaşıyor. Bu rakam kayıt altında olmayanlarla birlikte daha da yüksek olduğu belirtiliyor. İlçe genelinde yaşayan birçok Suriyeli ise kolay yoldan para kazanmak için dilenciliği tercih ediyor. Birçok Suriyeli ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışıyor.

 

 İLAN İLE KİRACI ARIYOR
Ülkelerini terk ederek Çerkezköy'de yaşayan çalışan bazı kurnaz Suriyeliler ise işi ticarete döktü. Kentin işlek caddelerindeki elektrik direklerinin birçoğunda Arapça asılan ilanlar dikkat çekiyor. Suriyelilere özel asılan ilanda "Suriyeli kardeşlerime, kişi başı 150 lira fiyatına iskan için yerimiz bulunuyor." yazısı altında ise ilanı asan kişinin numarası yer alıyor.
İlanı arayanlar ise, az seviyede Türkçe konuşan kişiyle pazarlığa oturuyor. Suriyeli olan bu kişi, "Fevzi Paşa Mahlelisinde ve belediyeye yakın yerde Suriyelinin yaşayabileceği evler olduğunu ve ilanın aksine kişi başına 200 lira ücretle yerleştirebileceğini söylüyor. Vatandaşlar ise, bu şekildeki iskan yeri teminine çalışan Suriyelilerin bu davranışlarına tepki gösteriyor.

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10