Çerkezköy'de binler sokağa döküldü

Yapılan darbe girişimine karşı Çerkezköy'de çok sayıda kişi AK Parti önünden toplanarak Atatürk Caddesinde ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı

Bölgede Gündem 15.07.2016 23:39:00 0
Çerkezköy

ÇERKEZKÖY'DE DURUM

Bir grup askerin darbe girişimine Çerkezköy’de binlerce vatandaş sokağa dökülerek darbe girişimine tepki gösterdi.

PROTESTO BULUNDULAR

Genel Merkez’den gelen mesaj üzerine AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplanan yüzlerce partili slogan atarak Çerkezköy Belediye meydanında bir araya geldi. Atatürk Caddesi’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştiren partililer tekbir çekerken, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attılar. Yoldan geçen araçlarda korna çalarak protestoculara destek verdiler.

POLİSE DESTEKTE BULUNDULAR

Çerkezköy Pera Pastanesi önünden dönerek tekrar Belediye Meydanına gelen partililere seslenen AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen mesajları partililere okudu.    Çerkezköy Meydanında slogan atan partililer daha sonra polisevine yürüyerek hükümet konağı önünde bekleyen polislere destek sloganları attı. Slogan atan grubun yanına gelen İlçe Emniyet Müdür Vekili Sertan Topkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye, Çerkezköy’de askeri yönden bir sıkıntı olmadığını, askeriye yönelik slogan atılmaması yönünde uyarıda bulundu.

POLİSLER BEKLİYOR

Çerkezköy Hükümet Konağında da sıcak gelişmeler yaşanırken, kriz masası oluşturuldu. Partililer ve protokol mensupları Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’dan ve yetkililerden bilgi almaya çalıştı.  Hükümet Konağı önünde jandarma ve emniyet personeli birlikte güvenlik önlemi aldılar.  Tugay Komutanlığı önünde toplam 20’ye yakın uzun namlulu silahlarla beklerken, Adliye önünde de yaklaşık 30 polis uzun namlulu silahlarla bekliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMADA BULUNDU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.Erdoğan " Öğleden sonra bir hareketlilik mevcuttu. TSK içerisindeki bir azınlık ülkemizin beraberliği kabullenmeyen bu grup paralel devlet yapılanmasının kendisiydi. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyecekler. Biz bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Bu yola kefenimizle çıkmışız. Bu silahlı kuvvetlerimizin temizlenmesine yol açacak bir harekettir. Yüksek Askeri Şura öncesinde bu hareketin yapılması manidardır. Birileri ne olacağını çok iyi biliyordu. Ben Marmaris'teydim. Ben ayrıldıktan sonra oraları bombalamışlar. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Benim Genel Sekreterimi alıp götürdüler. Genelkurmay Başkanımızın durumunu şu anda bilemiyorum.Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bunun bedelini de faturasını da ağır ödersiniz.Sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Size verilen silahları milletimize doğrultursanız bedelini ödersiniz. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Yargı tutuklamaya başladı. Bugün bu iş başladı, devam edecek. FETÖ de bir terör örgütüdür demiştik. Aynı zamanda silahlı bir terör örgütü olduğu ortaya çıktı. Bizler görevimizin başındayız. Sonuna kadar bu görevimizi sürdüreceğiz. Sonu iyi olacak" dedi

 

 

ment-->

 

 


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bu ülke darbelerden cok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet  Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır" dedi. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10