Kasa hırsızlarına suçüstü

Kapaklı Atatürk Mahallesi üzerinde bulunan bir ofise sabah saatlerinde giren maskeli 3 kişi içinde 57 bin TL para, yaklaşık 400 bin TL'lik müşteri senetleri ve değişik bankalara ait çek koçanlarının bulu

Kapaklı 17.07.2016 14:24:00 0
Kasa hırsızlarına suçüstü

 İLK SEFERDE BAŞARILI OLAMADILAR

Kapaklı da dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda ikisi maskeli olmak üzere üç kişi Atatürk caddesi üzerinde bulunan bir inşaat emlak ofisine girerek çelik kasayı çaldı. Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayı iddiaya göre şu şekilde gelişti; kamera kayıtlarına göre saat 03.26’da ofisin kapısını kırarak içeri girmeyi başaran Yücel T. (53), Aleddin E. (47) ve Ali A. (41), yoldan geçen arabadan korktukları için olay yerinden kaçtı. Saat 04.10 sıralarında yeniden inşaat ve emlak ofisine gelen üç kafadar yeniden içeri girerek bu sefer kasayı alarak çıktılar.

 

OLAY YERİNDEN 300 METRE UZAKLIKTA YAKALANDILAR

Şahıslar çaldıkları çelik kasayı yanlarında getirdikleri eşya taşıma aracına yüklemek isterken ilk seferde başarı olamayarak kasayı yere düşürdükleri kamera kayıtlarında görülüyor. İkinci denemelerinde kasayı eşya taşıma arabasına yüklenen şahıslar daha sonra olay yerinden hızla ulaşıyorlar. Duyarlı bir vatandaş hırsızlık olayını fark ederek durumu polis ekiplerine bildirmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen Asayiş ekipleri hırsızları olay yerinden yaklaşık 300 metre ileri de yakalamayı başardı.

 

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Zanlılardan Yücel T. ve Aleddin E., kıskıvrak yakalanırken, Ali A. ise gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. İki zanlı emniyete götürülerek alınan ifadelerinin ardından saat 13.30 sıralarında Adliyeye sevk edildi.  İş yeri sahibinin alınan ifadesinde ise çalınan kasanın içinde 57 bin TL para, yaklaşık 400 bin TL’lik müşteri senetleri ve değişik bankalara ait çek koçanlarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10