Çerkezköy demokrasiye sahip çıktı

Cuma akşamı meydana gelen darbe girişiminin ardından Çerkezköy halkı sokaklara dökülerek tek yürek oldu. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla el ele, omuz omuza sokaklarda yürüyerek yaşanan darbe giri

Çerkezköy 17.07.2016 21:37:00 0
Çerkezköy demokrasiye sahip çıktı

7’DEN 70’E TEK YÜREK OLDULAR

Türkiye’yi ayağa kaldıran darbe girişiminin ardından ülke genelinde tüm vatandaşlar sokaklara döküldü. 7’den 70’e herkes ellerine aldığı Türk bayrakları ile sokaklarda birlik mesajları vererek tek yürek tek bilek oldu. Cuma akşamı meydana gelen darbe kalkışmasının ardından meydanlara inen binlerce vatandaş cadde ve sokaklarda yürüyerek Atatürk anıtında demokrasi nöbeti tuttular.

 

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Darbe girişiminin akşamında vatandaşlar parti gözetmeksizin Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde toplanmaya başladı. Zaman ilerledikçe kalabalık artarken, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı kalabalığa seslenerek taşkınlığa yada provokasyona gelinmemesi yönünde telkinlerde bulundu. Parti binası önünde yapılan açıklamaların ardından yüzlerce vatandaş bir olarak Atatürk caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüdüler.

 

KONU PARTİ DEĞİL VATAN MESELESİ

Aynı günün sabahına kadar vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk anıtında demokrasi nöbeti tuttu. Cumartesi günü de saat 14.30’da bir araya gelen vatandaşlar bir kez daha sloganlar eşliğinde yapılan darbe girişimine lanet okudular. Atatürk Anıtı’nda vatandaşlara seslenen Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “ülkemiz için bir araya geldiğimiz şu günlerde hiçbir partili ve vatandaşımız taşkınlık yapmadı. Allah sizden razı olsun. Bu rütbeleri takanlar alçaktır. Allah’a şükürler olsun hep birlikte bu meydanlardaydık. Ey gafiller, ey alçaklar, bu meydanları boş mu kalacak zannettiniz. Sizler evlerinde bu vatandaşlara mesaj atarak, meydanlara çıkmayın evlerinizden çıkmayın diyerek bu milleti kandıracağınızı mı zannettiniz. Bu milleti boş mu zannettiniz. Bu aziz milleti yok mu sandınız.

Şu anda Trakya’da  tek ilçe olarak meydanda bizler varız. Bu sıcakta bu güneşin altında burada durmamız belki mahşerde bizi serinletecek. Allah inananlarla beraberdir. Zafer de inananlarındır. Bu yolda inandık. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Yaşanan olaylarda 161 kişi şehit oldu. Şehitler için herkesin Fatiha okumasını istiyorum. Konu bir parti meselesi değildir. Bu bir vatan meselesidir. Şu anda bu sıcakta, bu güneşin altında toplandık. Trakya’da bu saatte toplanan tek ilçeyiz” demişti.

 

HEP BİRLİKTE DUA ETTİLER

Öğe’nin yaptığı konuşmanın ardından da dua okundu. Aynı günün akşamında da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş Cumhuriyet meydanında yeniden bir araya geldi.

SLOGANLARI KAFASIYLA TASDİKLEDİ

Binlerce vatandaşla birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı’nın kol kola yürümelerinin yanı sıra Kaymakam Metin Kubilay’ın ise atılan sloganları kafasını sallayarak desteklemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

TOPLUMSAL BARIŞI YOK ETMEYE ÇALIŞMAKTIR

Yürüyüşün ardından Atatürk anıtında toplanan binlerce vatandaşa kısık sesine rağmen seslenen Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Türkiye önemli bir sınavın üstesinden geldi. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milleti’nin sağlam iradesi karşısında bertaraf olmuştur. Konunun esası Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden malum paralel yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain, sinsi ve şerefsizce bir girişimdir. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemekte, demokrasiyi, refah anlayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır” dedi.

 

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir diyerek konuşmasını sürdüren Öğe, “Ulusumuzun, malum yapı tarafından yürütülen bu hain saldırıya Cumhuriyetin değerlerini temel alarak ve koruyarak karşı koymuştur. Büyük Türk Milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha gösterecek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı atacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden bu kansız vatan hainlerine karşı canlarını hiçe sayarak şehit düşen Emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifa dilerim. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye konuştu.

SUBAYLARI LANETLEDİ

Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasıyla birlikte yapılan duanın ardından binlerce vatandaşa seslenen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Darbe girişiminde bulunan subayları lanetliyorum. Bu gece bir kez daha Çerkezköy ile gurur duydum. Devletine, Milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkan Çerkezköy halkının kaymakamı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemize darbe girişiminde bulunan ve başarılı olmayanların Allah belalarını versin. Tüm darbecileri lanetliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milli iradenin yanında olan sizlere saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

BALKONDAN DESTEK VERDİLER

Binlerce vatandaş yapılan konuşmaların ardından ellerinde ki Türk bayraklarıyla birlikte slogan atarak Demokrasi Nöbetine kaldıkları yerden devam ettiler. Diğer yandan sokaklarda yürüyerek darbe kalkışmasına tepki gösterip kin kusan vatandaşlara evlerinde bulunan vatandaşlar da balkonlarına çıkıp Türk bayraklarını sallayarak destek verdi. Yoldan geçen araçlarda korna çalarak protestoculara destek verdiler.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Diğer yandan meydanlarda bir araya gelen binlerce vatandaş ve partililerin bir diğer tepkisi de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Cumhuriyet Halk Partililerin meydanlarda olmayışına oldu. Bu konu hakkında Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem de Tweet’ter hesabından ‘Arkadaşlar, akşam meydanda darbeye karşı direnen her kesimden insan gördüm de, hiç CHP'li göremedim Gören varsa söylesin de suizan yapmayayım. CHP'li başkan, milletvekili, Meclis üyesi, teşkilat üyesi hatta sandık üyesi de olur, var mı gören?” Tweet’ini attı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10