Darbe girişimi ile rekor kıran altın hızlı düşüşte

Cuma Akşamı darbe kalkışması ile birlikte bir anda fırlayan altın fiyatlarının Pazartesi günü itibariyle normale döndüğünü belirten Çerkezköylü kuyumcular, "Halkımız endişe etmesin f

Çerkezköy 18.07.2016 20:37:00 0
Darbe girişimi ile rekor kıran altın hızlı düşüşte

131 LİRAYA ÇIKMIŞTI

Altının gram fiyatı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından Pazartesi sabahı yüzde 4'e yakın düşüşle 125 liranın altına geriledi. Cuma günü yurt içi piyasaların kapanışında 123,15 liradan işlem gören gram altın, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından dolar kurundaki hızlı yükselişinin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 131,2 liraya kadar çıktı.

 

FİYATLAR NORMAL FİYATLARLA SEYREDİYOR

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk mağaza müşteri, temsilcisi ve Satış sorumlusu Uğur Akça, “Ülkemizde  hafta sonu yaşanan darbe kalkışması ile birlikte o gece altın fiyatları olmak üzere döviz fiyatlarındaki büyük artış bizleri olduğu gibi halkımızı da tedirgin etmişti. Allah’a çok şükür halkımızın birlik ve beraberlik içinde sokağa çıkarak darbeyi püskürtmesi ile birlikte altın fiyatları normal seviyesine indi” dedi.  Akça,Her zaman böyle durumlarda altın ve döviz fiyatlarının dengesiz ama normal şekilde yükseliş gösterdiğini de ortalık yatıştığında da normale döndüğünü kaydetti.

 

“SIKINTI YOK”

Altın alacak vatandaşların fiyatlar konusunda sıkıntısının olmamasını da belirten Akça “Altın alacak vatandaşlarımızın her hangi bir sıkıntısı yada tedirginliği olmasın. Her şey normal seyrinde olduğu gibi altın fiyatları da normal fiyatlar seviyesindedir. Anlaşılacağı gibi herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir “ diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10