"Şimdi daha güçlü olmak zorundayız"

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ'daki oda ve borsa başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterm

Tekirdağ 19.07.2016 20:19:00 0

AÇIKLAMADA BULUNDU
Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, TOBB ve oda-borsa camiası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını belirten Başkan Günay, "Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur." dedi. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefeti ile siyasi partilerin ve siyasetçilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiğini ifade eden Günay, şöyle konuştu:  "Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan meclisimizle gurur duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir irade istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz” diye konuştu.

 

“BÜYÜK HEDEFLERE TAŞIYACAĞIZ”

Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceklerini aktaran Günay, "Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 oda-borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız." diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10