5 birincilik elde ettiler

Muratlı'da 18-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Minikler Teakwando şampiyonası Tekirdağ İl Seçmelerine 8 sporcu ile katılan Şampiyon Spor Kulübü beş birincilik elde etti.

20.07.2016 20:01:00 0
5 birincilik elde ettiler

5 BİRİNCİLİK 1 BİRİNCİLİK 1 ÜÇÜNCÜLÜK KAZANDILAR

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, seçme müsabakalarına son bir ay mutlak başarıyı elde etmek için çok sıkı çalıştıklarını belirterek, “Türkiye Minikler Taekwando Şampiyonası Tekirdağ İl Seçmeleri Muratlı ilçemizde 18-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Şampiyon Spor Kulübü olarak biz bu şampiyonaya 8 sporcu ila katıldık. Bu Seçme müsabakalarına katılan her sporcumuzda kilolarında daha önceki müsabakalarda da başarılı olmuş ve gelecekleri olan bir sporculardır. Müsabakalar oldukça çetin ve heyecanlı geçti. Seçmelerde 8 sporcumuzun da mutlak ilk üçe girerek derece yaparak madalya alması için sıkı bir çalışma yaptık. Seçmelerde tek bir sporcumuz şansızlığı nedeniyle son saniyelerde çok az bir puan farkı ile dereceye giremedi. Ama Bu seçmelerde 5 birincilik bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde ederek seçmelere sporcu adedi ile katılan diğer kulüplere bakıldığında ilk sırada başarıyı elde eden kulüp olduk. Seçmelerde başarılı şekilde mücadele eden ve derece yapan sporcularımızı tebrik ediyor,onlarla guru duyuyorum.” Dedi.

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR

11 spor kulübünün toplam 90 sporcu ile katıldığı Muratlıda yapılan Türkiye Minikler şampiyonası Tekirdağ İl Seçmelerinde dereceye giren sporcuları açıklayan Ayaz “ 27 kiloda Mecitcan Doğan birinci, 30 kiloda Hazar Emre Sel birinci,33 kiloda Alperen Ayaz birinci,50 kiloda Muammer Uzun birinci, Bayanlarda  30 Kiloda Sudenaz Kaya birinci,Erkeklerde de ikinciliği 57 kiloda Ahmet Karsanba elde etti. Yine erkeklerde üçüncülüğü 33 kiloda İsmail Altıntaş elde etti. Seçmelerde dereceye giremeyen  30 kilodaki sporcu Şeref Vargül’ünde şansızlık nedeniyle son saniyelerde derece yapamadı. Şampiyonada yüzde 90’lık bir başarı yakaladık” dedi.

 

HEDEFİMİZ KONYA’DA DA ALTIN MADALYA KAZANMAK

Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, il seçmelerinde birincilik elde eden sporcuların önümüzdeki ay Konyada yapılacak olan Türkiye Minikler Taekwando şampiyonasında da derece yaparak altın madalya kazanacaklarına inancının tam olduğunu belirtti. Ayaz, “Sekiz sporcu ile katıldığımız Türkiye Taekwando Tekirdağ İl Seçmelerinde  birincilik elde eden beş sporcumuz Konya’da önümüzdeki ay yapılacak olan Türkiye Minikler Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.Bu sporcularımızın beşinin de Konya’da altın madalya kazanacaklarına inancım tamdır.Muratlıdaki il seçmelerinde hedefimiz sekiz de sekiz birincilikti ancak çok çetin geçen müsabakalarda ikincilik ve üçüncülük elde eden ve dereceye giremeyen sporcumuz şansızlıklar yaşadı. Ancak yinede bu seçmelerde büyük bir başarı elde ederek beş birincilik aldığımız için çok mutluyuz. Seçmelerde mücadele eden sekiz sporcumuzu da iyi mücadeleleri nedeniyle tebrik ediyorum.Bu sekiz sporcumuzun da gelecekleri parlak olan sporcular olmaktadır.iki ve üçüncü olan sporcularımız ile derece yapamayan sporcularımızın da önümüzdeki müsabakalarda birincilik derecesi elde edeceklerine inanıyorum.bu seçmeler onlar içinde bir  büyük bir tecrübe olduğuna da inanıyorum ve bundan sonra müsabakalarda daha dikkatli olacaklardır.Tüm sporcularımı tebrik ediyorum”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10