Asayiş ekiplerinden film gibi operasyon

4 Nisan 2008 yılında Kazak gölünde meydana gelen olayda iki kişi bindikleri taksinin şoförü Lütfü B.'yi vurmuş ve taksicinin öldüğünü düşünerek de taksiyi gasp ederek kaçmışlardı.

Kapaklı 20.07.2016 20:20:00 0
Asayiş ekiplerinden film gibi operasyon

TAKSİYİ SARAY DA ATEŞE VERMİŞLERDİ

4 Nisan 2008 yılında Kapaklı’da meydana gelen olayda iddiaya göre Cumali Özen ve arkadaşı Kapaklı girişinden bindikleri taksi ile Kazak gölüne gittiler. Burada taksiciyi gasp ederek ense ve karın bölgesine silahla ateş eden iki zanlı daha sonra taksiyi çalarak Saray’a gittikleri ifade edildi. Saray’da taksiyi ateşe veren Cumali Özen ve arkadaşı sonra kayıplara karıştı.

 

TUTUKSUZ YARGILANMAK İÇİN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Kazak Gölü’nde ense ve karın bölgesinden aldığı kurşun yaralarıyla ağır yaralanan Lütfü B., aynı durakta görev yaptığı arkadaşı tarafından bulundu. Olay yerine gelen ambulansla Özel Çerkezköy hastanesine kaldırılan taksi şoförü daha sonra Çorlu Şifa hastanesine sevk edilmişti. Taksici Lütfü B.’nin öldüğünü düşünerek olay yerinden kaçan iki zanlı geride iz bırakmamak adına taksiyi de Saray girişinde ateşe verdiler. Lütfü B., hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olduktan sonra olaya karışan Cumali Özen’i teşhis ettiği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen Cumali Özen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI EVİNE GİTMEDİLER

Olayın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Yargıtay’ın Cumali Özen hakkında 22 yıl kesinleşmiş cezasını onadığı ve cezasının da Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yeni geldiği ifade edildi. Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalar kapsamında Cumali Özen’nin adresine ulaşırken, kaçma ihtimaline karşı evine baskın düzenlemedi.

 

SGK’DAN SİGORTA KAYITLARINA ULAŞTILAR

SGK’dan sigorta kayıtlarına ulaşan Asayiş ekipleri zanlının yaklaşık bir ay önce Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada işe başladığını bilgisine ulaştı. Dün saat 13.00 sıralarında fabrikaya giden Asayiş ekipleri düzenledikleri baskınla Cumali Özen’i gözaltına aldı. İlk olarak sağlık raporu için hastaneye giden asayiş ekipleri daha sonra zanlının ifadesini almak üzere Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdüler.

 

TEKİRDAĞ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Cumali Özen, emniyetteki ifadesinin ardından Çerkezköy Adliyesine sevk edilirken, 22 yıl kesinleşmiş cezası Yargıtay tarafından onanan zanlı Tekirdağ Cezaevine gönderildi. Meydana gelen olayda Cumali Özen’in yanında bulunan firari arkadaşının yakalanması için de geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10