12 yıllık acısı yarım saatte son buldu

Özel Optimed Hastanesi Reflü ve Obezite Cerrahisi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan'a başvuran 22 yaşındaki Ayten Ursavaş, 12 yıldır çektiği karın ağrısı, bulantı, kusma, kilo kaybı ve yem

Çerkezköy 21.07.2016 20:34:00 0
12 yıllık acısı yarım saatte son buldu

ŞİKAYETLERİNİN ARTMASI ÜZERİNE HASTANEYE BAŞVURDU

Özel Optimed Hastanesi Reflü ve Obezite Cerrahisi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’a şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, kilo kaybı ve yemek yiyememe şikayetlerinden başvuran 22 yaşındaki Ayten Ursavaş, geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu. Yapılan ameliyatın ardından konuşan Op.Dr. Ayhan, “hastamız şikayetlerinin son 3 aydır aşırı arttığı, gitmediği özel ve devlet hastanesi kalmayan ve şikayetlerinin ızdırap ve işkenceye dönmesi üzerine bize başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerinde mide kapak mekanizmasında bozukluk, midenin göğüs boşluğuna kaçtığı yani mide fıtığı ve buna bağlı reflü hastalığı olduğu ifade edilerek, şikayetlerinin de buna bağlı olduğu söylendi” dedi.

 

AMELİYAT 30 DAKİKA SÜRDÜ

Dr. Serkan Ayhan, hastasına yapılan tetkiklerin ardından şikayetlerin ameliyatla geçebileceğini söylediğini ifade ederek, “bu ameliyatın başarı şansının yüzde 96-99 oranında olduğu, kapalı yöntemle kesmeden yapıldığı, yaklaşık 30 dakika sürdüğü ve bir gece hastanede yattıktan sonra da ertesi gün şikayetlerinden kurtulmuş bir halde hastanemizden ayrılacağını belirttim. Bunun üzerine bu şikayetlerden kurtulmak isteyen hastamız Laparoskopik (kapalı) nissen fundoplikasyon ameliyatı oldu” diye konuştu.

 

HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Hasta Ayten Ursavaş, Op. Dr. Serkan Ayhan ve Özel Optimed Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederek hastaneden ayrıldı. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10