Halkın demokrasi nöbeti devam ediyor

Çerkezköy'de, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından sokağa çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Çerkezköy 21.07.2016 20:54:00 0
Halkın demokrasi nöbeti devam ediyor

KURAN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 21.30’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı. Programa liselerarası Kur’an-ı Kerim tivaleti yarışmasında il ikinciliği elde eden Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Koç’un Kur’an tilavetiyle başlandı.

 

“EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM”

Daha sonra ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe konuşma gerçekleştirdi. Demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Öğe “ Burada bulunarak Türkiye’yi demokrasi yolundan çıkarmaya çalışan hain ellerin, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez olduğunu günlerdir meydanları boş bırakmayarak gösterdiniz. Milletimiz Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir.  Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bunu engellemeye hiçbir güç yetmeyecektir. Yaşananlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu gözü dönmüş vatan haini caniler, devletin, milletin silahını millete doğrultarak halkına ateş açmış, savaşta dahi bombalanmamış olan halkın iradesinin simgesi Millet Meclisi’ne bomba atmış, güvenlik güçlerine saldırmışlardır” açıklamasında bulundu.

 

“GÖĞSÜNÜZÜ SİPER ETTİNİZ”

Öğe” Günlerdir bu meydanları canları pahasına boş bırakmayan aziz milletimizin kahramanlığını kimse unutmayacak, tabiki unutulmayacak birileri daha var. Onlar da milletin cep telefonuna mesaj atarak sokaklara çıkmayın diyenler ve bu hain darbe girişimine kalkanlardır. Biz onları da asla unutmayacağız.  Allah sizlerden razı olsun. “Bir elime Ay’ı, bir elime Güneş’i verseniz, yine de davamdan vazgeçmem” diyen Peygamber’in ümmeti burada. Davaları korkusuzca sahiplenen sizler günlerdir meydanlardasınız. Çanakkale’de nasıl ki düşmana göğsünü siper ettiyse ecdat, bugün de sizler meydanları doldurarak göğsünüzü siper ettiniz” dedi.

 

“OYUNLARA GELMEYİN”

Oyunlara gelmeyeceklerini kaydeden Öğe “ Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu paralel yapının özlemini çektiği kardeşi kardeşe kırdırmak emeline ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Aziz millete diz çöktürmeye çalışan alçaklara, 15 Temmuz gününden beri meydanları doldurarak, bizlerin sadece rükuda, Allah’ın karşısına eğileceğini gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun.  Her nefsin kendisiyle uğraştığı, her ferdin her uzvunun kendisinden hesap sorulacağı, dünyada işlemiş olduğu her şeyin gelip karşısına dikileceği günde rahmetinden, merhametinden ve Resul’ünün şefaatinden burada bulunan bu şerefli milleti mahrum etme Ya Rabbi” diye konuştu.

 

İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği İstiklal Marşı okuma yarışmasında il birincisi olan Gizem Nesil Genç, İstiklal Marşı’nın on kıtasını okudu. Programda daha sonra Osman Yüksel Serdengeçti’nin Bir Kahraman Bekliyoruz isimli şiirini, Muhammed Fatih Akşamoğlu “Sakarya” şiirini, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatmanur Tapar ise Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okudu.  Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti sabahın erken saatlerine kadar devam ederken, demokrasi nöbetini bekleyen vatandaşlara ise çorba ve çay ikramında bulunuldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10