Öğrenci servilerinden konvoylu kınama

Çerkezköy'de faaliyet gösteren İrem, Zirve, Çerkezköy ve Lider öğrenci servisleri düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla 15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen kalkışmayı kınadılar.

Çerkezköy 22.07.2016 19:42:00 0
Öğrenci servilerinden konvoylu kınama

ŞOFÖRLER BİR ARAYA GELDİ

Çerkezköy de faaliyet gösteren öğrenci servisi kooperatifi üyeleri Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası önünde basın açıklaması yaparak yaşanan darbe girişimini kınadılar. Düzenlenen basın açıklamasına, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, S.S. 91 no’lu İrem Öğrenci ve Personel Taşıma Kooperatifi Başkanı Nevzat Başar, Çerkezköy Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Köksal Kadakoğlu, S.S. Çerkezköy Zirve Öğrenci ve Personel Servisleri Kooperatifi Başkanı Latif Velioğlu, S.S. 90 no’lu Çerkezköy Öğrenci Servis Araçları Motorlu Taşıma Kooperatifi Başkanı Fatih Kuş, S.S. 20 no’lu Çerkezköy – Çorlu Birlik Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Ziyaeddin Dubaz ile üyeler katıldı.

 

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Gerçekleşen darbe girişimini kınamak adına bir araya gelen şoförler adına konuşan S.S. 91 no’lu İrem Öğrenci ve Personel Taşıma Kooperatifi Başkanı Nevzat Başar, “15 Temmuz Cuma gecesi devletimizin tüm makamlarına, bağımsızlığımıza, demokrasimize ve yüce milletimize karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliğini tehdit edenler, başta yüce milletimiz olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu personeli ve kahraman Emniyet Teşkilatımızı karşısında bulmuştur” dedi.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN KARARLI HAREKETİ İLE BERTARAF EDİLDİ

Başar konuşmasının devamında ise, “Vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdıran milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalayan bu terör örgütünün haince kalkışması, başta yüce milletimizin, siyasi iradenin ve güvenlik güçlerinin kararlı hareketi ile bertaraf edilmiştir. Demokrasi dışı kalkışmanın başladığı andan itibaren kararlı ve soğukkanlı bir tutumla darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan başta; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman, TBMM Üyelerimiz ve tüm siyasi partilerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

 

YÜCE MİLLETİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Karanlık günleri geride bırakmak adına üzerlerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekleyen Nevzat Başar, “Atatürk İlkelerine bağlı, laik, demokratik bir hukuk devletinin parçası olan bizler de tüm öğrenci servisleri olarak el ele verip bu karanlık günleri geride bırakmak için üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bekçiliğini yapan Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yüce milletimize büyük geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

 

KONVOY HALİNDE CADDE VE SOKAKLARDA DOLAŞTILAR

Yapılan ortak basın açıklamasının ardından kooperatif üyeleri araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla Çerkezköy caddesinde konvoy halinde gezerek yaşanan darbe girişimine tepkilerini göstermiş oldular. 

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10