Çerkezköy omuz omuza

15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişiminin ardından sokağa çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. Önceki akşam da Cumhuriyet meydanında bir araya gelen yüzlerce vatandaş

Çerkezköy 22.07.2016 20:08:00 0
Çerkezköy omuz omuza

YÜZLERCE İNSAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE BİR ARAYA GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti devam ediyor. Önceki akşam yeniden bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde ki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak birlik beraberlik mesajı verdiler. Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Servis Araçları Sahiplendirme Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Mahalle Muhtarları ve yüzlerce Çerkezköylü vatandaş katıldı.

 

GALİP OLANIN SADECE ALLAH OLDUĞUNA İNANAN ÜMMETİZ

Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bu örgüt, kuruluş aşamasından itibaren etkisi altına aldığı eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, ticari kuruluşlar ve kamu görevlileri aracılığıyla milleti ve devleti kontrol altında tutmayı amaçlamaktaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı terörist canilerini harekete geçirerek ülke yönetimine el koymaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu girişimi, milletimizin feraseti, cesareti ve fedakarlığı ile güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başarısız olmuştur. Galip olanın sadece Allah olduğuna inanan Ümmetiz” dedi.

 

YARININ TÜRKİYESİNDE SİZLER OLACAKSINIZ

Bizler, Allah’tan başkasına boyun eğmeyeceğimizi bu meydanları canımız pahasına boş bırakmayarak göstermiş olduk diyerek konuşmasını sürdüren Öğe, “Allah sizlerden razı olsun. Allah bu aziz millete zeval vermesin, iki cihanda aziz eylesin. Kardeşlerim ne diyor şair: Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır. Gön batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır. Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır. Unutmayın, tarih kendini yenilmez sanan zalimlerin, körü körüne kendisine bağladığı insanlara güvenerek Hakka ve Hakikate baş kaldıranların ibretlik hikayeleri ile dolu. Yarının Türkiye’sinde inanın bana ne paralel örgütün esamesi okunacak, ne bölücü terör örgütü olacak, ne de bugün bize karşı envai çeşit Bizans oyunu çevirenler olacak. Çünkü yarının Türkiye’sinde sizler olacaksınız. Sizlerin izinden gelen yeni nesiller olacak” diye konuştu.

 

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN

Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye muhtarları temsilen Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin geldi. Çetin yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki demokrasiye 15 Temmuz akşamı yapılan hain saldırıyı esefle kınıyorum. Bizler devletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bu canilerin karşısında ilk günden bu yana duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Meydanları boş bırakmayan sizlere de minnet ve şükranı borç bilirim. Biz muhtarlarla sürekli bir araya gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanındayız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” açıklamasında bulundu.

 

MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

STK temsilcileri tek tek kürsüye davet edilirken, konuşmasını gerçekleştiren bir diğer isim ise Memur Sen Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Üzgün oldu. Üzgün görülmemiş alçaklıkta menfur bir darbe girişiminin olduğunu ifade ederek, “Malum olunduğu üzere bundan7 gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde hain bir cunta, emir komuta zincirinin dışında hareket ederek, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve anayasal düzenine, necip milletimize ve istikbalimize karşı, bugüne kadar görülmemiş alçaklıkta, menfur bir darbe girişiminde bulunmuştur. Gazi meclis başta olmak üzere, devlet kurumlarımız bombalanmış, milletimizin iradesi yok sayılarak üzerlerine tanklar sürülmüştür. Darbe girişiminin ilk anından itibaren, başta Genel Başkanımız Ali Yalçın olmak üzere Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sen ve tüm teşkilat mensupları aileleriyle birlikte, darbecilere karşı tek yürek olmuş, meydanlarda olma iradesini göstermişlerdir” dedi.

 

VATAN HAİNLERİ ŞANLI ORDUMUZU ASLA TEMSİL EDEMEZLER

Alçak darbe girişiminin milletin iman dolu göğsünde söndürüldüğünü sözlerine ekleyen Ahmet Üzgün, “2007’de e-muhtıraya karşı ortak akıl mitingleri düzenleyen, 17/25 Aralık Paralel Devlet yapılanmasına karşı dimdik duruşuyla demokratik ve siyasi iradenin yanında olan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Teşkilatı, dün olduğu gibi bugün de yarın da hep milletin yanında ve millet iradesinin temsilcileriyle beraber olmaya devam edecektir. Bu cuntacı vatan hainleri asla ve asla, Peygamber ocağı olarak gördüğümüz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir mensubu olma şerefine layık olamazlar. Şanlı ordumuzu asla temsil edemezler. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki; vesayetçilere, darbecilere, paralelcilere, terör sevicilere, hasılı vatan hainlerine karşı dimdik ayaktayız ve devletimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

 

DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM EDECEĞİZ

Üzgün konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Darbe girişiminde şehit düşen güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletten yardımını esirgemeyen Rabbimize sonsuz hamdü senalar ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da demokrasi nöbetimize devam edeceğimizi buradan beyan ediyoruz. Destek veren tüm dava arkadaşlarımıza, Çerkezköy halkına, özellikle bayan ve çocuklara şükranlarımı sunuyorum”

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN YANINDAYIZ

Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ise yaptığı konuşmada, “halkımız yaşanan darbe girişiminin ardından büyük kararlılık örneği göstermişti. 15 Temmuz tarihinde ülkemizde darbe girişimine karşı durarak şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tarih kitapları bu büyük destanı da elbet yazacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever mensuplarına, Türk Emniyet teşkilatımızın maruz kaldığı saldırılarda olağanüstü çaba gösteren Polisimize, yetkililerimize, STK kuruluşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Bizler her zaman ülkemizin huzurunu, birliğini ve beraberliğinin yanındayız” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERE RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLEDİ

Demokrasi nöbetin de konuşan bir diğer isim ise Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As oldu. Şoförler Odası yönetimi olarak ülkemize alçakça yapılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade eden As, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik yapısına, Anayasal düzenine, parlamenter sisteme ve Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış örgütlü bir terör şebekesi tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek olan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu alçakça yapılan darbe girişimi esnasında şehit olan kahraman ordu ve emniyet mensuplarımıza, sivil vatandaşlarımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza yüce Allah’tan rahmet, aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ da yaptığı konuşmada, “Devletimizin birlik ve beraberliğini tehdit eden darbe girişiminin karşısında Esnaf ve Sanatkarlar olarak her zaman karşısında durmuştur ve durmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine tek bayrak, tek millet, tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Şehit düşen vatandaşlarımıza da Allahtan rahmet yaralı olan demokrasi gazilerimize acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

CUNTALARI PERİŞAN ETTİNİZ

Ali Bozdağ’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise, “Sizler farklılıkları bir kenara bırakıp, cuntaları perişan ettiniz. Kahramanca meydanlara çıktınız, Polisimize sahip çıktınız. Cumhuriyete, bayrağa sahip çıktınız. Allah bu günleri bir daha göstermesin. Vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi anıyorum. Darbeye karşı dik duran Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Meclis Başkanımıza, Polisimize saygılarımı arz ediyorum. Demokrasiden yana yayın yapan kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. İdareciliğinden Çerkezköy Kaymakamımıza ve başarılı organizasyonlarından dolayı Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İlçemizin şanına yakışır nöbette bekleyen siz değerli halkımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

KALKIŞMAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da yaptığı konuşmada, “Çerkezköy OSB olarak, 15 Temmuz gecesi milli irademize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere büyük milletimize yapılan kalkışma girişini şiddetle kınıyoruz. Bu hain kalkışmanın başladığı andan itibaren cesaret ve kararlılık göstererek girişimin püskürtülmesinde en önemli rol oynayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Türkiye Büyük Millet Meclisimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve şükranla anarken, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇOSB OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özdoğan konuşmasının sonunda ise, “Ülkemizin en büyük sanayi bölgelerinden olan Çerkezköy OSB, sivil iradenin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya devam edecektir. Bu hain girişimlerin sağlam temeller üzerindeki Türkiye ekonomisini ve projelerimizi olumsuz yönde etkilemeyi başaramayacağını belirtiyor, 65 bini aşkın bölge çalışanımızla beraber her zaman demokrasinin yanında olduğumuzu ve ülke ekonomisi için üretmeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha gösteren demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Türkiye ekonomisine kazanç ve istihdam sağlamak önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bugün bu toplantımıza katılan ve hain girişimin olduğu ilk günden beri coşkuyla karşı koyan siz değerli Çerkezköy Halkına şükranlarımızı sunarken, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY UYUMA VATANINA SAHİP ÇIK

Son olarak kürüyse gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada, “Çerkezköylü kardeşlerimiz 15 temmuz akşamın dan beri devletine, vatanına sayın cumhurbaşkanımıza hükümeti sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Bu ülkede görev yapmaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu meydanları her gün artan bir coşkuyla doldurduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Öncelikle vatan hainleri paralel devlet yapısını, Fetullahçı terör örgütünü şiddetle kınıyorum. Bu darbe girişimi esnasında hayatların feda eden tüm aziz şehitlerimiz rahmetle ve saygıyla anıyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün beraber olma günüdür. Sizlerden ricam bu meydanları artan bir coşkuyla doldurmaya devam edelim. Demokrasimize, hükümetimize, vatanımıza, sayın cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çerkezköy uyuma vatanına sahip’ açıklamasında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Merkez Osmanlı Cami İmam Hatibi Selahattin Albayrak da kürsüye gelerek dua ettirdi.

 

“YENİDEN DOĞUYOR”

Gece 00.30’da AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay ile birlikte Çerkezköy’e gelen AK Parti Eski Milletvekili Mukadder Başeğmez meydanda bulunan vatandaşlara seslendi. Coşkulu halkın hepsine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başeğmez “ Bir destan yazılıyor. Bir millet yeniden doğuyor. Birlik, beraberliğin ve kardeşliğin tadına varıyoruz. Rahmet bulutları yağıyor üstümüze. Her türlü takdirin üzerindesiniz. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.

 

“ANALAR ASLAN DOĞURUYOR”

Başeğmez”  780 bin kilometrelik Türkiye coğrafyasında her bir karşında şehit kanı olan kutsal beldeler boşuna bugünlere gelmedi. Ne şanlı günler fetihler yaşadık. Dün oldu dağlardan gemileri yürüttük, çöllerde at oynattık. Gün olduk dar boğazlardan geçtik. Ama yine öldük ama eğilmedik. Bu millet gerçekten çok büyük bir millettir. Nene hatunlarımız savaşta kendilerini siper ediyorlardı. Şimdi de Nene Hatunlarımız var, tanklara göğsünü siper ediyorlar. Kara Fatmalarımız omuzlarında ve karnında mermi taşıyorlardı. Şimdi ise Kara Fatmalarımız saman çuvalları ile Ankara’da tankları durduruyorlar. Ne büyük ne yiğit bir milletiz. Çerkezköy meydanında ki coşku ve imanı görüyorum. Türkiye’nin 81 ilinde de aynı coşku da böyledir. Ben buradan Amerika’ya ve tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Türkiye’yi iyi tanıyın. Türkiye’de her bir ana aslan doğuruyor” dedi.

“BU KARDEŞLİĞİNİZ HİÇ BOZULMASIN”

Darbe girişiminde bulunmak isteyenlerin amaçlarının kardeşi kardeşe düşürmek, ülkeyi on parçaya bölmek ve ülkeyi yabancılara yem etmek olduğunu sıralayan Başeğmez “ Ama milletin evlatları, kadınları, çocukları, dedeler ve nineler gövdelerini tankların önüne atarak namlulara göğüs gererek şehit oldular. Kısacası bu ülkede şeytana geçit yok dediler. Ülke olarak lütfen oyuna gelmeyin. Onların da isteği buydu. Onlar teslim oldular ve kuyruklarını kıstılar. Bundan sonra ise hesabını görecekler. İntikam çığlıkları atarsanız kaos doğar. Ben size kardeşliği öğütlüyorum. Vatan kanımızın döküldüğü, bayrağımızın dalgalandığı yerdir.Bu bir  iktidar savaşı ve politik mücadele değildir. Meydanlara akan bütün siyasi parti temsilcilerimizi selamlıyorum. Bir ve beraber oldunuz. Bu kardeşliğiniz hiç bozulmasın” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10