Akay; 'Basın sansür edilemez'

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköy'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çerkezköy 24.07.2016 19:22:00 0
Akay;

 ZOR SÜREÇTE ÖNEMLİ BİR GÖREV İFA ETTİNİZ

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. Tunalı Butik Otel’de düzenlenen kahvaltı programına Çerkezköy’de faaliyet gösteren yerel gazetelerin çalışanları katıldı. Gazetecilerle yakından ilgilenen dernek Başkanı Murat Akay, kahvaltı sonunda yaptığı konuşmada, “Çerkezköy’e Gönül Verenler derneği olarak Basın bayramınızı bir gün önceden kutluyoruz. Özellikle Türkiye de ki bu konjonktürde oluşan bu darbe sürecinde basın olarak çok önemli görevler ifa ettiniz. Önceden de belirttiğimiz üzere bu yasama yürütme ve yargı dediğimiz bu üç unsurun dışında dördüncü büyük unsur olarak basını görüyorduk. Basın da bu dördüncü güç olarak darbenin önüne geçerek, ne şekilde tabi ki darbenin önüne geçerek darbe sürecini hiç kesintisiz birebir enstantaneleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını vererek halkın sokağa çıkmasını sağlamış ve demokrasinin tekrar tesis etmesine olanak vermiştir” diye konuştu.

 

BASININ EMEĞİ ÇOK

Basının çok önemli bir rol üstlendiğini sözlerine ekleyen Akay, “ Anayasa da belirtildiği üzere Basın sansür edilemez. Basın sansür edilemediği için şu anda demokrasi tesis edilmiştir. Kısacası basın olmadan demokrasi olamaz. Önemli konjonktürel durumda özellikle basın emekçilerini kutluyoruz. Vatandaşlara can siperhane şekilde haberleri aktarmaya çalıştılar ve emekleri çok. Basın müessesi sahiplerinin de emeği çoktur. Haberleri hiçbir şekilde yılmadan direk olarak halka ve vatandaşa ilettiniz. Bu bağlamda çok teşekkür ediyoruz. Basın bayramı dolayısıyla kendilerini kutlar, önlerinde ki meslek yaşantılarında başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

BASIN OLMAZSA DEMOKRASİ DE OLMAZ

Basın olmazsa demokrasi de olmaz diyerek konuşmasını sürdüren Murat Akay, “Onun için bu egemenlik kayıtız şartsız milletindir ibaresini sağlayacak en önemli unsur basındır. Basın olmadan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ibaresi anayasa maddesinin geçerli olamayacağını kısa süre önce yaşadığımız olaylardan da net olarak görmekteyiz. Türkiye değil artık dünya da iletişim çağında. Basın dediğimiz zaman sadece yazılı değil görsel basın da büyük bir özveri gösterdi. İletişim çağı ilerlediği için bu iletişim araçlarını insanlar çok rahatlıkla kullanıyorlar. En geniş kapsamında görsel medya çok etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

BAĞIMSIZ BASININ ROLÜ ÖNEMLİDİR

Dernek Başkanı Akay’ın ardından konuşan Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş de, darbenin başarısız olmasında en büyük etkenin Türk halkı olduğunu ifade ederek, “ Halkımız sağduyulu davranarak Ak Parti, CHP, MHP kısacası partili partisiz demeksizin darbenin ne olduğunu yada sonuçlarının ne olacağının bilincinde olan Türk halkı bunu engelledi. Daha önceki darbelerin seyrine bakıldığı zaman bir takım şeyler farklı işlerdi. Burada bağımsız basının rolü de önemlidir” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10